Paras kesämeikki, joka ei valu
Paras kesämeikki on raikas ja luonnollinen, eikä valu.
Kauneus

Meikkivinkit kesään: kaunis ja kestävä meikki, joka ei varmana valu

Kesän paras meikki on raikas ja luonnollinen mutta samalla pintansa pitävä. Se ei valu eikä tahriudu, vaikka tanssisit suvihäissä aamuyöhön asti tai lempeä kesäsade yllättäisi kesken puutarhajuhlien. mirva saukkola
Teksti: Mirva Saukkola Kuvat: Istock, valmistajat

Kasvomeikki: Pohjusta ja kiinnitä

Hikinen hellesää saa meikkivoiteen valumaan noroina. Siksi meikki on fiksuinta pohjustaa kunnolla. Keveä suihke sopii kesän ohuiden meikkivoiteiden alle. Viime silauksena suihkautettuna se kiinnittää meikin mainiosti.

Tuotevinkki: Isadora Matt Face Mist -kasvosuihke paitsi pohjustaa ja kiinnittää meikin myös loihtii kiiltävät kasvot samettisen mattaisiksi, 100 ml 14 e.

Kasvomeikki: Meikkipohja kuin henkäys

Paksu meikkivoide ei kuulu kesään. Valitse mieluummin kevyt, sävytetty voide. Sen ideana ei ole muuttaa ihoasi kiillottomaksi naamioksi vaan tuoda sille hehkua sekä peittää pigmenttiläiskien ja punoituksen tyyppiset pikkuvirheet. Myös suojakertoimeen ja hoitavuuteen kannattaa kiinnittää kesällä huomiota.

Tuotevinkki: Lumene Nordic Nude Natural Perfection CC -meikkivoide hellii ihoa muun muassa lakansiemenuutteella ja lähdevedellä, suojakerroin 25, 30 ml 22 e.

Kasvomeikki: Keveää kimalletta

Kirkkaassa kesäauringossa diskopallomaisesti säihkyvien korostustuotteiden kimallehippuset saattavat antaa jo liian sähäkän vaikutelman. Satsaa siis keveämpiin korostuskeinoihin. Voidemaiset värit sulautuvat ihoon ja hoitavat auringon kuivattamaa pintaa. Paitsi kasvoille voit sipaista voidetta myös dekolteellesi ja olkapäillesi.

Tuotevinkki: Elizabeth Ardenin Limited Edition Dare to Bare Bronzing Gel Pearls -geelin aurinkopuuterihelmet loihtivat iholle päivetyksen sävyjä samalla kun hyaluronihappo tasoittaa juonteita, 40 ml 40 e.

Kasvomeikki: Piirrä pisamia

Jokaisen kesätyyliin ei kuulu päivetys. Jos olet luonnostaan kalpea kaunotar, iloitse tyttömäisistä pisamistasi ja piirrä niitä lisää siihen tarkoitukseen räätälöidyllä kynällä. Feikkipisamat kannattaa piirtää meikkivoiteen alle, sillä muuten lopputulos saattaa tuoda liikaa mieleen päiväkotiin lähtijän Peppi Pitkätossu -naamiaistyylin.

Tuotevinkki: Kicksin Beauty Fake Freckles -meikkikynän pallomaisella päällä loihdit ihollesi leikkipisamia, 9 e.

Silmämeikki: Luota luonnolliseen

Dramaattisilla sävyillä loihditut savusilmät harvemmin pitävät pintansa ulkoilmajuhlissa, joissa kasvoille tulee kosteutta joko hikoilemisesta tai sateen ripsimisestä. Siksi pehmeän maanläheiset sävyt ovat turvallisempi valinta. Metalliset kupari tai kulta korostavat upeasti päivetystä. Muista, ettei luomiväri pysy ilman pohjustusta. Erityistuotteen sijaan voit käyttää pohjustamiseen myös valokynää.

Tuotevinkki: Diorin 5 Couleurs Cool Wave -luomivärit ovat myynnissä vain tämän kesän ajan. Sävy 597 Heat Up yhdistää kullan, kaakaon ja terrakotan häivähdyksiä, 73 e.

Silmämeikki: Ryhtiä kulmiin!

Vaikka meikki olisi muuten minimaalinen, kulmakarvat loihtivat katseelle kehykset. Vedenkestävät, runsaasti pigmenttiä sisältävät kulmatuotteet ilahduttavat ulkoilijaa: hien pyyhkäisy ei piirrä vahingossa otsalle tummaa vauhtiraitaa.

Tuotevinkki: Oriflamen vedenkestävä The One Browcara -kulmakarvageeli värittää ja kiinnittää kulmat eikä valu pois sateessa tai hikoillessa. Sävyjä on kolme, 13 e.

Silmämeikki: Reippailijan ripsiväri

Fillariretki rantakahvilaan saa helposti silmät vuotamaan, jolloin meikki tuo mieleen Ähtärin pandat. Siksi vedenkestävä ripsiväri on paras valinta kesään. Niiden massa on monesti tavallista ripsiväriä täyteläisempää, mikä asettaa vaatimuksia harjalle. Tuuhealla pörröharjalla syntyvät näyttävät draamaripset, mutta taitamattoman käsissä lopputulos voi muistuttaa palaneita tulitikkuja. Siro harja takaa siistimmän jäljen.

Tuotevinkki: Max Factorin vedenkestävän Dark Magic Mascaran kepeästi kaartuilevalla kumiharjalla ripsiväri on helppo levittää siististi, 16 e.

Silmämeikki: Terävöitä silmänisku – tee rajaus ripsen tyveen

Ripsien tyveen tehty rajaus terävöittää katsetta kummasti. Jos pyrit luonnolliseen päivätyyliin, napakan ohut rajaus riittää. Iltamenoissa voit joko leikitellä dramaattisella kissarajauksella tai pehmentää kynän jäljen utuiseksi. Vedenkestävä tuote on turvallisin, sillä muut saattavat päätyä läikittämään luomiasi.

Tuotevinkki: Rimmelin vedenkestävällä Exaggerate Waterproof Eye Definer -silmänrajauskynän sävyllä 263 Black Sparkle voit piirtää selkeän rajauksen tai pehmentää sen sumuiseksi toisessa päässä olevalla häivyttimellä, 7 e.

Huulimeikki: Hellyyttä huulille

Aurinko koettelee huulten ohutta ihoa. Siksi pusuttimesi tarvitsevat niin kosteutta kuin aurinkosuojaakin. Valitse päiväksi ravitseva huulivoide, jossa on mahdollisimman korkea aurinkosuoja. Mikäli se on väritön, voit pensselöidä päälle keveästi huulipunaa. Yöksi huulille kannattaa sivellä naamiomaisesti huulivoidetta. Monet silmänympärysiholle tarkoitetut ravitsevat voiteet elvyttävät mainiosti myös huulten ihon.

Tuotevinkki: Shiseidon UV Lip Color Splash SPF 30 -voiteen sävyllä Uluru Red sipaiset korallin hehkua huulillesi, 10 ml 28 e.

Huulimeikki: Tanssilavan tulisuudelma

Iltameikki vaatii katseenvangitsijan. Koko Tikkurilan värikarttaa ei silti ole syytä vetää kasvoille, sillä yksi huomiopiste riittää. Kauniin luonnollisen ihon seurana punaiset huulet viimeistelevät iltatyylisi. Klassisen paloautonpunaisen ohella niin koralli, oranssi kuin fuksiakin hurmaavat. Jos hammasluusi väri taittuu keltaiseen, valitse lämpimän sijaan kylmä sävy. Pintansa pitävät huulilakat ja kestopunat pysyvät paikallaan koko illan – ja sallivat pari pusuakin.

Tuotevinkki: Nestemäisen YSL Tatouage Couture -mattapunan sävy 19 Original Fuchsia vangitsee pionien hehkun huulillesi aamuyöhön asti, 39 e.

Lisää meikki- ja kosmetiikkavinkkejä Annan Glitz & Glam -kauneusblogissa!

X