Kauneus

Mieti ennen kuin leikkaat hiuksesi – 6 vinkkiä hiustyylin vaihtamiseen

Teksti:
Anna.fi

Oletko mennyt kampaajalle uudesta, upeasta hiusmallista haaveillen, mutta lähtenyt sieltä pettymystä nieleskellen? Listasimme vinkit, joita noudattamalla hiustyylin vaihtaminen ei mene mönkään.

Mieti ennen kuin leikkaat hiuksesi – 6 vinkkiä hiustyylin vaihtamiseen

1. Mieti, miten hiusten leikkaaminen vaikuttaa arkeesi

Jotta uusi hiustyyli ei ala kaduttaa, täytyy sen sopia arkeesi. Jos esimerkiksi pidät hiuksia aina poninhännällä, ei alati kasvoille karkaileva polkkatukka välttämättä ole juttusi, vaikka se hetkellisesti tuntuisikin hyvältä idealta.

Kannattaa miettiä myös, miten usein hiusmallin takia täytyy käydä kampaajalla. Jos esimerkiksi leikkaat pitkän otsatukan, täytyy sinun olla valmis käymään kampaajan pakeilla tavallista useammin – otsatukka kaipaa tasausta noin kerran kuukaudessa.

Lue myös: Otsatukka vai ei?

2. Ota kampaajalle mukaan kuvia

Voi olla hyvin vaikea selittää pelkästään sanallisesti, millaista lopputulosta toivoisit. Siksi kannattaa käyttää aikaa siihen, että etsit inspiraatiokuvia. Selaile lehtiä ja surffaa netissä. Vie mukanasi kampaajalle ainakin kolme kuvaa, jotka kertovat siitä, minkä tyylistä leikkausta omiin hiuksiisi toivot.

Lue myös: Milloin on mentävä kampaajalle? Näissä tilanteissa on kampaajapakko

3. Poimi kuvia myös tyyleistä, joista et pidä

Löytyikö lehdistä tai netistä unelmatukkaasi muistuttavia hiustyylejä, jotka eivät kuitenkaan jostain syystä miellytä sinua? Ota nekin kuvat mukaan kampaajalle. Näin kampaaja saa käsityksen myös siitä, mitä et halua.

Lue myös: Luonnonkiharat hiukset – ihanuus vai kamaluus?

4. Kokeile hiustyyliä virtuaalisesti

Nykyään hiustyylin vaihtaminen on äärimmäisen helppoa – ainakin teoriassa! Erilaisten hiustyylien kokeilemiseen on tuhottomasti sivustoja verkossa ja appseja ladattavissa puhelimiin. Lataa kuva itsestäsi valitsemaasi palveluun ja kokeile hiustyylin vaihtamista virtuaalisesti. Vieraile esimerkiksi Marie Clairen verkkosivujen hiustyylisovelluksessa sovittamassa itsellesi julkkisten hiustyylejä.

Lue myös: Hiusten vaalennus brunetesta blondiksi – Näin luot Kim Kardashian -lookin

5. Mene askel askeleelta kohti suurta muutosta

Haluatko muuttaa kokonaan hiustyylisi? Todella suuret muutokset voi olla järkevää tehdä vähitellen, usean eri käynnin yhteydessä.

Jos 10 vuotta kasvatetun tukan leikkaa reteäksi poikatukaksi, voi muutaman päivän jälkeen huomata kaipaavansa pitkää tukkaa. Epätoivo saattaa iskeä, sillä paluu entiseen ei käy helposti. Jos sen sijaan tukkaa on lyhennetty pikkuhiljaa, on lopputulos varmasti mieleinen – tai ainakaan hiusten kasvatus takaisin ei kestä niin kauaa, kun erheensä huomaa prosessin vielä ollessa kesken.

Lue myös: Hiusten vaalennus – Mustatukkaisesta blondiksi

6. Puhu kampaajalle

Älä lue kampaajalla lehteä, vaan keskity seuraamaan, mitä kampaaja tekee. Näin ehdit sanoa, jos hiuksistasi meinataan ottaa pois liikaa pituutta tai malli alkaa muotoutua vääränlaiseksi. Jos missä tahansa kohtaa hiustenleikkausta tunnet olosi epävarmaksi, kannattaa avata suu ja kysyä tai kommentoida asiaa.

Ei ole epäkohteliasta kertoa kampaajalle myös kesken hiusten käsittelyn, mistä pidät ja mistä et. Maksat kampaajan palveluista, eikä asiaa tarvitse esittää kärkkäästi. Jos kommentoit epäkohtia vasta hiusten leikkaamisen jälkeen, voi toiveitasi olla vaikea lähteä enää toteuttamaan.

Vastaa kyselyyn: Oletko joutunut pettymään kampaajalla käydessäsi?

Lue lisää:

Hiusten värjäys kotona saattaa mennä pieleen – Listasimme 5 yleistä värjäysmokaa
Tupeeraus – Lue viisi helppoa ammattilaisen vinkkiä
Peitä juurikasvu – ja muut yllättävät vinkit kuivashampoon käyttämiseen

Teksti: Hilppa Alanko
Kuva: Colourbox

Lähteet: Hairstyle.com, ModernFilipina.ph, Slashed Beauty, StyleCaster

X