Kauneus

Nämä ovat plusmalli Niina Kuhtan parhaat kauneusvinkit – paljastaa, mistä meikkituotteesta ei koskaan luopuisi: ”Olen addikti”

Suurin pudottaja -ohjelmasta tuttu yrittäjä Niina Kuhta, 37, on nopea liikkeissään. Meikkaamiseenkin menee aikaa korkeintaan kymmenen minuuttia.

Teksti:
Oili Urmas
Kuvat:
Sampo Korhonen, Niina Kuhtan Instagram, Mirva Kakko, Om-Arkisto, Tv5, Nelonen, Valmistajat

Fuksia, kirkkaanpunainen ja sähäkkä pinkki ovat Niinan lempivärejä.

Suurin pudottaja -ohjelmasta tuttu yrittäjä Niina Kuhta, 37, on nopea liikkeissään. Meikkaamiseenkin menee aikaa korkeintaan kymmenen minuuttia.

Niina Kuhta on viettänyt kiireistä syksyä. Oman hää- ja iltapukuliikkeen ohella häntä ovat työllistäneet Say Yes to the Dress Suomi -ohjelman kuvaukset. Toisinaan kuvauspäivät ovat venyneet 14-tuntisiksi. Iltaisin Niina on käynyt edustustilaisuuksissa. Kaiken hässäkän keskelle on osunut myös muutto.

– Uudessa kodissani nautin pitkistä kylvyistä meditaatiomusiikkia kuunnellen tai makoilemisesta isolla terassiparvekkeella kaupungin vilskettä ihaillen.

Suurelle yleisölle Niina Kuhta tuli tutuksi Suurin pudottaja Suomi -ohjelmasta. Siitä alkanut elämäntaparemontti ei Niinan mukaan ole vielä ohi.

– Tavoitteeni on pudottaa vielä lisää painoa, mutta terveys on tärkeämpää kuin ulkonäkö.

 

Say Yes to the Dress Suomi -ohjelmassa Niina Kuhta etsii unelmien hääpuvun.
Say Yes to the Dress Suomi -ohjelmassa Niina etsii unelmien hääpuvun muun muassa Anni Valliukselle. Oikealla on Jenny Lappalainen, joka on töissä hääpukuliikkeessä.

 

Millaiset ovat aamurutiinisi?

Herään yleensä kahdeksan tai yhdeksän aikaan. Arkimeikkini syntyy 5–10 minuutissa. Siihen kuuluvat meikkivoide, huulipuna ja magneettiripset.

Entä iltarutiinisi?

Työpäivän jälkeen minusta on ihanaa rentoutua kauneushoitolassa tai spassa. Käyn kasvohoidossa pari kertaa kuukaudessa. Lisäksi teen kotona kasvonaamioita ja -hoitoja. Olenkin kuullut kommentteja, että ylihoidan ihoani. Yritän mennä nukkumaan ennen puolta yötä. Poistan meikin misellivedellä ja harjaan kasvoja Foreon ihonhoitolaitteella, johon laitan Dermalogican puhdistusgeeliä.

Mitä kosmetiikkamerkkejä suosit?

Olen kokeilunhaluinen, vaihtelen mielelläni merkkejä. Yksi vahva suosikkini ylitse muiden on Dior. Huvittelen matkoilla käymällä Sephora-kosmetiikkaketjun liikkeissä katsomassa uutuuksia. Isoihin iltatilaisuuksiin ja juhliin menen meikkaajan ja kampaajan kautta. Hankin usein luottomeikkaajani suosittelemia tuotteita.

Hääpuvut yhdistävät Niinaa ja amerikkalaista Randi Fenolia.
Niina ja amerikkalainen suunnittelija Randi Fenoli jakavat intohimon hääpukuihin.

Mikä on tärkein meikkituotteesi?

Olen huulipuna-addikti. Kerran laskin, että minulla oli mukana yhteensä 16 huulipunaa laukussa ja taskuissa. Suosikkisävyni ovat kirkas punainen, fuksia ja hot pink. Arastelen couperosa-ihoani. Talvella, kun ihoni on kalpea, käytän meikkivoidetta, joka peittää punaisuuden.

Kynsilakka yhdistetään huulipunaan.
Niinasta on tärkeää, että kynsilakka on aina samaa sävyä kuin huulipuna.

Miten elämäsi eri vaiheet ovat näkyneet kauneudenhoitotavoissasi?

Olen pitänyt meikeistä ihan pienestä pitäen. Äitini kertoi, että kun olin kolmevuotiaana eksynyt, olin nyyhkytysten lomassa sanonut minut löytäneelle naiselle: ”Tädillä on ihanaa huulipunaa.” Seitsemännellä luokalla aloin itse meikata: käytin ripsiväriä, kajalia ja meikkivoidetta.

Miten hiustyylisi on vaihdellut?

Minulla on aina ollut pitkät hiukset. Olen kokeillut otsatukkaa, mutta se ei tuntunut omalta. Tällä hetkellä hiuksissani on teippipidennykset. Käyn kuuden viikon välein kampaajalla, mutta juuri kukaan ei huomaa sitä. 1990-luvun lopulla olin hetken blondi, kun asuin Yhdysvalloissa.

Niinan intohimo on muoti.
Niinan tyyli on näyttävä. – Haluan olla yön kuningatar.

 

Mitä liikuntalajeja harrastat?

Liikun yleensä aamuisin. Vesijumppa on ykkönen, lisäksi uin ja vesijuoksen. Hankin kotiini kävelymaton, jotta lenkki ei jää väliin liukkaan kelin tai sateisen sään takia. Nykyään järjestän urheilutreffejä kaverieni kanssa: voimme mennä esimerkiksi kiipeämään kuntoportaita. Aikaisemmin olisin mennyt heidän kanssaan syömään.

Suurin pudottaja -ohjelmassa pistettiin elämäntavat uusiksi.
Suurin pudottaja -ohjelma oli alku elintaparemontille.

Millainen on ruokavaliosi?

Olen muuttanut ruokailutottumukseni järkeviksi. Aiemmin herkuttelin joka päivä makealla: pullalla, suklaalla ja karkilla. Nyt sallin itselleni yhden herkuttelupäivän viikossa. Pidin aiemmin myös rasvaisesta ruoasta, pastan päälle levitin tripla-annoksen juustoa. Roskaruoan himo on hävinnyt, nyt sellainen ruoka lähinnä puistattaa minua.

 

Kenen kauneustyyliä ihailet?

Ihailen vahvoja naisia, joilla on oma tyyli, sähäkkyyttä ja pilkettä silmäkulmassa. Pienenä ihailin huippumalli Cindy Crawfordia, hän oli mielestäni kaunis ja seesteinen.

Niina Kuhta on vuoden 2018 Miss Plus Size.
Niina voitti Miss Plus Size -kilpailun viime vuonna.

Milloin tunnet olevasi kauneimmillasi?

Tunnen itseni kauniiksi, kun minulla on itsevarma ja hyvä olo. Siihen liittyy myös sopiva asu. Käytän aina mekkoa ja korkokenkiä. Osallistuin viime vuonna Miss Plus Size -kisaan, jonka voitin. Halusin omalta osaltani osoittaa, että naisen ei tarvitse tuntea huonommuutta, vaikka hän on isokokoinen. Nainen voi olla kaunis myös muhkeampana ja kurvikkaana eikä vain langanlaihana.

Lue myös: 

Tästä parisuhdekriteeristä eronnut Niina Kuhta ei aio tulevaisuudessa joustaa

Niina Kuhta teki kaksi muutosta arkeensa ja koki muodonmuutoksen – kilot karisivat ja itsevarmuus kasvoi

X