Kauneus

Pienet tatuoinnit käsissä ovat uusi tapa rakastaa ihoaan – tältä haluttu tyyli näyttää: ”Heimolaisuutta ja kuuluvuuden tunnetta”

Pienet tatuoinnit niin käsivarsissa kuin sormissa ovat olleet 2020-luvulla erityisen kysyttyjä. Iholle halutaan symboleita ja kukkia.

Teksti:
Lotta Pellas
Kuvat:
Taiga Ink, Mvphotos

Pienet tatuoinnit ovat minimalismin ikuisin muoto. Kuva: MVPhotos

Pienet tatuoinnit niin käsivarsissa kuin sormissa ovat olleet 2020-luvulla erityisen kysyttyjä. Iholle halutaan symboleita ja kukkia.

Yhden viivan kuvat, joissa neulaa ei nosteta ihosta ennen kuin kuva on valmis – tällaiset pienet tatuoinnit viehättävät ihmisiä juuri nyt. Niitä myös Taiga Ink -tatuointiyrityksen perustajaa ja tatuoijaa Saana Taigaa pyydetään tekemään.

Asiakkaat eivät Taigan mukaan halua iholleen enää niinkään realistisia kuvia. Tosin yksi suosituimpia tatuointiaiheita on edelleen kasvillisuus. Ennen haluttiin ruusuja, nykyisin tatuoinnit esittävät enimmäkseen esimerkiksi villikukkia ja yrttejä.

Tatuointien aiheet vovat vaihdella paljonkin.
Kuin pieni rannekoru. Tatuointien aiheet voivat vaihdella paljonkin. Kuva: Taiga Ink

Taigan kokemuksen mukaan Kalevala ja viikingit ovat myös aihepiirejä, joista asiakkaat usein toivovat tatuointeja. Niin pienet tatuoinnit kuin isommatkin työt ovat voineet saada innoituksensa niistä.

Lue myös: Tunnistatko suomalaiset julkkikset heidän tatuoinneistaan? Testaa!

Oman mielenmaiseman halutaan näkyvän tatuoinneissa

Taiga näkee tatuoinneissa ja niiden aiheissa syvempiä merkityksiä.

– Uskonto on heikentynyt, joten ihmiset tarvitsevat jotakin, johon uskoa. Tatuoinneilla haetaan heimolaisuutta ja kuuluvuuden tunnetta – koristellaan itsensä ulkoisestikin kuvastamaan omaa mielenmaisemaa.

Myös käsiin halutaan kuvia. Pienet tatuoinnit sopivat siihen kokonsa puolesta hyvin.
Pienet tatuoinnit sopivat käsiin kokonsa puolesta hyvin. Kuva: Taiga Ink

Pienet tatuoinnit saavat näkyä myös sormissa, joihin kysytään tatuointeja juuri nyt. Sormiin Taigaa yleensä pyydetään tekemään asiakkaalle itselleen tärkeitä symboleita, kuten riimuja tai planeettoja.

Nämä symbolit ovat brittilaulaja Florence Welchin:

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Florence Welch (@florence) jakama julkaisu

Tatuoidun symbolin merkitys ei välttämättä heti avaudu, tai avautuu vai henkilökohtaisesti kantajalleen. Tämä pieni käsivarsitatuointi on laulaja-vloggaaja Tuulin:

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Tuuli 💙 (@tuuli) jakama julkaisu

– Luulen, että kulttuuri on menossa takaisin siihen suuntaan, että merkataan itseensä tiettyjä etappeja, mitä elämässä käy läpi, Saana Taiga veikkaa.

pienet tatuoinnit saavat inspiraationsa luonnosta ja itselle merkityksellisistä asioista.
Pienet tatuoinnit voivat saada inspiraationsa monesta lähteestä. Kuva: Taiga Ink

Pieni tekstitatuointi voi olla yksittäinen sana tai hyvin pelkistetyn kirjasimen lyhyt lause, kuten vloggaajana tutuksi tulleella Maiju Voutilaisella.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön maiju voutilainen (she/her) (@maijuvouti) jakama julkaisu

Kaksplus.fi: Rakkaus iholla – katso vanhempien herkät tatuoinnit lapsistaan ja lue tarinat niiden takana

Pienet tatuoinnit piirretään erilleen toisistaan

Pienet tatuoinnit ovat olennaisessa osassa trendikkään tatuoinnin sommittelua. Nyt suosiossa on käsivarren ihon täyttäminen monella erillisellä kuvalla.  Taigan mukaan etenkin nuoret haluavat tämän tyylisiä tatuointeja.

Tatuoinnit käsivarressa eivät sinänsä ole uusi asia, mutta muoti on muuttunut hieman. Ennen suosittiin monesta tatuoinnista koostuvaa, koko käsivarren peittävää tatuointia eli niin sanottua hihaa. Nyt tatuointien väliin ei kuitenkaan enää haluta kuvaa, joka yhdistäisi tatuoinnit toisiinsa.

Tatuointitekniikoista kysyntäänsä kasvattaa nyt woodcut. Tällä tekniikalla piirretyissä tatuoinneissa varjostukset tehdään viivoina. Taiga veikkaakin, että tekniikka tulee olemaan seuraava hitti.

Toinen nyt suosittu tekniikka on koneeton stick and poke, jolla tehdään paljon muun muassa ornamentaalisia kuvia.

X