Testissä MeineBase-mineraalisuola – Onnistuuko kauneudenhoito kokonaan ilman kosteusvoidetta?
Kauneus

Testissä MeineBase-mineraalisuola – Onnistuuko kauneudenhoito kokonaan ilman kosteusvoidetta?

Emäksinen mineraalikylpysuola on noussut monen iho-ongelmista kärsivän avuntuojaksi ja suosikkituotteeksi. Testasimme, onnistuuko kasvorasvojen korvaaminen maineikkaalla MeineBasella.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Valmistaja

Mitä luvataan?

MeineBase elvyttää ihon omaa kosteuttamisprosessia, kiihdyttää kuona-aineiden erittymistä ihosta ja ehkäisee kuona-aineiden syntymistä. Käytön seurauksena iho alkaa näyttää terveemmältä ja kauniimmalta. Päivittäisessä käytössä MeineBase tasapainottaa, uudistaa, kosteuttaa ja puhdistaa kasvojen ja vartalon ihoa.

Toteutuiko lupaus?

Käytän MeineBasea parin päivän ajan ohjeen mukaan kasvojeni ihon puhdistamiseen, mutta siirryn sen jälkeen käyttämään tuotetta hieman varsinaisista ohjeista poiketen puhdistustuotteen jälkeen lisäpuhdistuksena – ja kasvovoidetta korvaamaan. Meikin puhdistaminenkin veteen liuotetulla suolalla onnistui kyllä melko hyvin, mutta olen tottunut todella tehokkaisiin puhdistusaineisiin ja koska meikkaan päivittäin, ajattelin tuplapuhdistuksen vain parantavan lopputulosta.

Suolaa neuvotaan käyttämään kerralla noin puoli teelusikallista, mutta muutaman kerran jälkeen huomaan, että putsarin jälkeen käytettäessä pienempikin määrä riittää. Suolaa käyttäessä pesen käteni, valelen naamani vedellä, annostelen hieman alle puoli teelusikallista kämmenelleni ja lisään suolan päälle noin teelusikallisen lämmintä vettä. Murskaan suolan kiteet sormillani niin hyvin kuin mahdollista ja valelen sitten litkun kostealle naamalleni. Koska annostelu on hieman vaikeaa ilman lusikkaa, uhrasin testin aikana yhden lusikoistani kylpyhuonekäyttöön. Myös paha tapani repiä kynsinauhojani tuotti hieman ongelmia: jos suolaliuosta joutuu rikkinäiselle iholle, se todellakin kirvelee.

Yleensä hieroin suolaveden kasvojeni iholle ja annoin sen vaikuttaa pienen hetken, jonka jälkeen huuhtelin sen kevyesti pois. Tällöin iho jää kauniin mattapintaiseksi eikä lainkaan kiristäväksi. Jos haluat näyttää kauniilta ilman meikkiä, tämä on tuotteesi! Pari kertaa jätin suolaliuoksen naamiomaisesti yöksi kasvoilleni. Suolan kuivuessa iholla on kiristävä tunne suolakalvon takia, mutta aamulla ”naamion” pesemisen jälkeen iho näyttää hehkeältä ja on todella pehmeä. Kiristävä tunne lähtee pois heti naamion pesemisen jälkeen.

En käyttänyt reilun viikon testijakson aikana lainkaan kosteusvoiteita. Ihme kyllä, ihoni ei niitä lainkaan kaivannutkaan. Itse asiassa hieman pintakuiva ihoni näyttää paremmalta kuin aikoihin ja tuntuu silkkiseltä.

Ensimmäisinä testipäivinä iholleni tuli muutamia pikkunäppyjä, mutta uskon niiden johtuneen ainoastaan ihon puhdistumisen alkamisesta ja siitä, että suola hieman kuorii ihoa jokaisella käyttökerralla, sillä aivan jokaista hippua tuntuu olevan mahdotonta liuottaa veteen. Minun iholleni tuo pieni päivittäinen kuorinta näytti kuitenkin tekevän vain hyvää: nenäni on ennen testijaksoa ollut niin kuiva, että sen iho on pahimmillaan alkanut kuoriutua. Nyt MeineBasen käytön aikana tuo kuivuus ja ihon kuoriutuminen on tiessään. Aion ehdottomasti jatkaa MeineBasen käyttämistä.

Lue lisää:

Testissä salisyylihappokuorinta: Onnistuiko ihon pikaremontti?
Testissä pikakasvohoidot – Saako puolessa tunnissa näkyviä tuloksia?
Testissä Murad-kollageeniseerumi huulille: Silottuivatko huulet?

X