Koti ja sisustus

Tuunaa sateenvarjo, osa II

Teksti:
Anna.fi
Tuunaa sateenvarjo, osa II

Sateenvarjoa tarvitsee syksyllä jokainen, mutta miksi tyytyä siihen perinteiseen mustaan? Syksyn ja talven pukeutuminen on muutenkin pääosin tylsää. Sateenvarjon voi somistaa helposti – tässä pari vinkkiä tuunaamiseen.

Rusetti reunalle (ja kaikki osat hyötykäyttöön)

Tarvikkeet: neula ja lankaa, satiininauhaa

Käytätkö koskaan kokoontaittuvan sateenvarjon kankaista suojapussia? Niinpä.

Se on usein vain turha ja kangaskappale, joka heitetään epäekologisesti roskikseen – ellei sitä käytä hyödyllisesti: pura suojapussin saumat ja silitä kangas. Ompele se reunoistaan kaksinkerroin, käännä saumat sisäänpäin ja sido rusetiksi.

Solmi satiininauhalla rusetti kiinni ja ompele muutamalla pistolla sateenvarjon kulmalle. Koska rusetti on tehty sateenvarjokankaasta, se kestää sään oikkuja siinä missä koko sateenvarjokin.

Tuunaa sateenvarjo, osa II
Pitsiä pintaan

Tarvikkeet: pitsikangasta, neula ja lankaa

Pitsi voi näyttää vanhanaikaiselta mummolan pöydällä, mutta sateenvarjon pinnassa se on kaunis ja elegantti koriste.

Leikkaa pitsikankaasta vapaamuotoinen kappale, ja asettele se epäsymmetrisesti sateenvarjon laitaan. Pitsin kuviot tulevat kauniisti esiin, kun leikkaat terävillä saksilla kuviot irti ääriviivoja pitkin. Tässä pitsistä leikattiin vielä muutama irrallinen kukka, jotka sommiteltiin erikseen sateenvarjon pinnalle.

Kiinnitä pitsi ensin nuppineuloilla paikalleen ja ompele käsin kiinni sateenvarjoon. Työtä voi helpottaa myös liimatipat, joilla pitsiä voi asetella paikalleen ennen ompelua.

Pitsikangas on ilmavaa, ja kuivuu sen ansiosta nopeasti. Siksi tähän sateenvarjoon uskalsin ommella melko paksua pitsiä, ja sopiva malli löytyi kangasliikkeestä osastolta, jossa myydään morsiuspukukankaita.

Tuunaa sateenvarjo, osa II

Ellit tuunasivat sateenvarjoja myös viime syksynä. Vuoden käytön jälkeen molemmat viime syksyn tuunaukset ovat edelleen kuin uusia. Nauhat ja piirrokset tussilla eivät ole sateesta kärsineet. Katso viime syksyn sateenvarjotuunaukset täältä!

Teksti ja kuvat: Ilona Savitie

X