Muoti

Moni morsian unohtaa hääpukua ostaessaan erään tärkeän seikan – Sami Sykkö kertoo, miten ongelmalta voi välttyä

Hääpuku on monelle yksi elämän tärkeimmistä asuhankinnoista. Aina häämekon ostaminen ei mene kuitenkaan putkeen. Kysyimme muotitoimittaja Sami Syköltä, mitä pitää muistaa hääpukua ostaessa.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Istock, Discovery Networks

Hääpukuostoksille kannattaa suunnata hyvissä ajoin.

Hääpuku on monelle yksi elämän tärkeimmistä asuhankinnoista. Aina häämekon ostaminen ei mene kuitenkaan putkeen. Kysyimme muotitoimittaja Sami Syköltä, mitä pitää muistaa hääpukua ostaessa.

Kun hääpäivä on lyöty lukkoon, on aika suunnitella itse juhlia – sekä tietysti pukeutumista.

Hääpuvun valintaan vaikuttavat monet eri asiat aina morsiamen henkilökohtaisesta tyylistä varsinaisen hääjuhlan teemaan.

–Häitä on erilaisia. Toiset pitävät kirkkohäät, osa pareista menee naimisiin rannalla. Teema antaa vapauksia myös puvun valintaan, muotitoimittaja Sami Sykkö muistuttaakin. 

Mitä pitää muistaa hääpukua ostaessa?

Sami Sykkö on päässyt seuraamaan hääpukujen metsästämistä vastikään läheltä. Hän juontaa yhdessä Niina Kuhdan kanssa Say Yes To The Dress -ohjelmaa, jossa morsiamia autetaan löytämään itselleen unelmien hääpuku.

Mutta mikä on Sykön mukaan täydellisen hääpuvun salaisuus? Muodin monitaituri antaa kysymykseen käytännönläheisen vastauksen:

– Valitsisin sellaisen puvun, jossa morsian tuntee olonsa mahdollisimman mukavaksi ja kauniiksi. Mekon, joka on hänelle edukseen ja sopii hänen tyyliinsä.

Ohjelman myötä Sykkö kertoo myös oppineensa, ettei häämekon ostaminen suju aina mutkitta. Ongelmia saattaa tulla etenkin silloin, jos hääpuvun ostamisen jättää viime tippaan.

– Kun ostaa puvun hääliikkeestä, kannattaa olla aikaisin liikkeellä, Sykkö tiivistää sen, mitä pitää muistaa hääpukua ostaessa.

Moni morsian nimittäin unohtaa, että liikkeestä ostetusta hääpuvusta löytyy usein pientä korjattavaa esimerkiksi koon, mallin tai pituuden osalta.

– Häämekko on monelle se puku, jota kuvataan elämässä eniten. Jälkikäteen ei ole hauska katsoa kuvia ja ajatella, että ’ai vitsi, olisinkin halunnut sen toisen mekon.’ On hyvä punnita, laittaako muutaman euron enemmän siihen, että saa juuri unelmiensa puvun.

Mitä pitää muistaa hääpukua ostaessa? Sami Sykkö ja Niina Kuhta auttavat morsiamia löytämään täydellisen häämekon.
Sami Sykkö ja Niina Kuhta auttavat morsiamia löytämään täydellisen häämekon TV5:n Say Yes To The Dress -sarjassa.

Say Yes To The Dress, 14. lokakuuta alkaen kello 20.00 TV5:llä.

Lue myös: 

Pumpulihäät, sokerihäät, pronssihäät, hopeahäät… Näin muistat rakastasi hääpäivään sopivalla rakkauslahjalla

Onnistunut hääpuku kuvastaa kantajaansa – muotitoimittaja Sami Sykkö kannustaa rikkomaan perinteitä

Mitä kaason tehtäviin kuuluu? Ota avuksi tämä kaason muistilista!

X