Hyvä hääpuku aikuiselle naiselle on sellainen, jossa morsian tuntee olonsa hyväksi.
Hääpuvun ei tarvitse olla mekko, eikä valkoinen.
Muoti

Onnistunut hääpuku kuvastaa kantajaansa – muotitoimittaja Sami Sykkö kannustaa rikkomaan perinteitä

Onko valkoinen hääpuku ainoa mahdollinen valinta? Ei todellakaan. Muotiasiantuntija Sami Sykkö antaa yksinkertaisen vinkin, kuinka moderni morsian onnistuu valitsemaan omannäköisensä asun.
Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: iStock ja Discovery Networks

Tämän hetken häämuoti on todiste siitä, ettei morsiamen tarvitse välttämättä valita perinteistä, valkoista häämekkoa. Moderni hääpuku aikuiselle naiselle voikin tarkoittaa esimerkiksi 1970-luvun tyyliä henkivää housupukua, hienostunutta haalariasua, harteilla hulmuavaa viittaa, näyttävää halkioita tai vaikka pistaasin ja puuterin eri sävyjä.

– Valkoinen hääpuku on alun perin lähtenyt brittihovista, jossa siitä teki muoti-ilmiön kuningatar Victoria [vuonna 1840]. Suomessa oli pitkään, vielä 100 vuotta sitten, mustia hääpukuja, muotitoimittaja Sami Sykkö muistuttaa.

Sykön mukaan traditiot ja muoti muuttuvat jatkuvasti. Paras hääpuku onkin sellainen, joka kuvastaa morsiamen persoonallisuutta. Inspiraatiota moderniin häätyyliin tuleva morsian voi etsiä esimerkiksi täältä.

– Hääpuku voi olla juuri sellainen kuin morsian itse haluaa, Sykkö tiivistää onnistuneeseen hääpuvun valintaan johtavan tärkeimmän säännön.

Hääpuku aikuiselle naiselle voi olla ihan jotain muuta kuin perinteisen valkoinen.

Hääpuku aikuiselle naiselle voi olla ihan jotain muuta kuin perinteisen valkoinen.

Häävieraan tyyliopas

Hääpari ei välttämättä ole ainoa, joka pohtii juhlapukeutumistaan. Häämuoti ja -etiketti saattavat mietityttää myös juhliin osallistuvia vieraita. Saako häissä pukeutua esimerkiksi punaiseen? Mitä häävieraan pitäisi ylipäätään muistaa pukeutumiskoodeista?

Sykön mukaan suomalaiset taitavat yleensä juhlapukeutumisen hienosti. Inspiraatiota juhlapukeutumiseen hän kehottaa etsimään esimerkiksi kuninkaallisten, kuten herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn, häistä.

Sykkö myös t0ivoo, että suomalaiset heittäytyisivät rohkeammin muodin ja pukeutumisen maailmaan.

– Toivoisin aina näkeväni juhlavieraita, jotka ottavat pukeutumisessa pieniä riskejä. Itse rakastan hattuja ja jopa turbaaneja, Sykkö vinkkaa.

Sami Sykkö nähdään Say Yes To The Dress -sarjassa, jossa tyyliguru avustaa morsiamia täydellisen häämekon etsinnässä.

Lue myös: 

Tässä puvussa sanoin tahdon – katso kuvat Jennin, 29, Helin, 53, ja Helenan, 66, upeista hääpuvuista eri vuosikymmeniltä

Mitä kaason tehtäviin kuuluu? Ota avuksi tämä kaason muistilista!

100 vuotta häämekkojen historiaa – Katso video!

X