Muoti

Nämä farkut imartelevat jokaisen naisen vartaloa – näyttävät hyvältä, eivät purista

Farkkujen osto voi olla painajaismaista puuhaa. Vaikka oma tuumakoko olisi tiedossa, se ei välttämättä riitä. Vielä pitäisi löytää omalle kropalle istuvat farkut. Onneksi yksi farkkumalli sopii takuuvarmasti kaikille naisille.
Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: iStock

Millaiset farkut sopivat sinulle? Oletko lyhyt, keskimittainen vai pitkä? Muistuttaako vartalosi tiimalasia, päärynää, omenaa vai suorakaidetta? Tai onko sinulla urheilijan lihaksikas kroppa?

Vastasitpa mitä vain, sinulle todennäköisesti sopivat suoralahkeiset farkut, sillä ne imartelevat kaikkia vartaloita.

Jos olet lyhyt, suora lahje saa sinut näyttämään pidemmältä ja tekee olemuksestasi solakan. Muista kuitenkin valita tarpeeksi pitkät housut, sillä vajaamittainen lahje lyhentää.

Jos olet hoikkavartaloinen tai pitkä, suoralahkeiset farmarit istuvat sinulle upeasti. Suorissa lahkeissa jalkasi eivät kuitenkaan näytä suhteettoman kapeilta tai pitkulaisilta, kuten voi käydä pillifarkkujen kanssa.

Jos olet lihaksikas, suoralahkeiset farkut paljastavat timmit jalkasi, mutta sujahtavat helpommin jalkaan kuin kapeat pillifarkut.

Jos olet tiimalasimallia, pyöreä tai päärynävartaloinen, suorat lahkeet tasapainottavat vartalosi mittasuhteita. Valitse malli, jossa  on korkea vyötärö, jos haluat jenkkakahvat tai vatsakummun kätevästi piiloon. Tumma pesu puolestaan tekee sääristä kapeamman näköiset. Kannattaa myös valita housut, joiden kankaassa on mukana elastaania. Joustavat farkut tuntuvat päällä mukavammilta kuin jäykät.

Lisäksi kaikenlaiset vartalot hyötyvät siitä, että suoralahkeiset pökät istuvat napakasti reisien ja pohkeiden kohdalta, mutta eivät purista tai tunnu ahdistavilta. Koska farkuissa on nilkan kohdalla väljyyttä, ne myös näyttävät hyviltä monenlaisten kenkien kanssa.

Boot cut -farkut ovat myös varma valinta

Myös klassinen boot cut -farkkumalli, jossa lahje levenee pohkeen kohdalta, näyttää hyvältä useimpien päällä.

Malli pidentää kroppaa ja kaventaa sääriä. Toisaalta boot cut -farkut myös korostavat sopivasti kurveja sekä antavat vastapainoa reisille.

Varmista, että valitset boot cut -farkuista itsellesi täsmälleen oikean koon. Liian pienet tai suuret housut saavat ihmisen helposti näyttämään suuremmalta kuin hän onkaan.

Lähteet: I love jeans, Lauren Conrad, Real Simple, The Fitness FocusWikiHow

Lue myös:

Jos vyötärö on hoikka, peppu saa olla pyöreä – Ravintovalmentaja suosittelee tiimalasivartaloa

Farkut ovat aina muotia – valitsetko pillit, suorat vai boyfriendit?

Muotihoroskooppi – katso millainen tyyli sopii sinulle

X