Näin saat nopeasti rahaa säästöön loman jälkeen – 7 vinkkiä
Moni löysää kukkaron nyörejä kesälomalla. Siksi töihin palatessa säästöt saattavat olla vähissä.
Työ ja raha

Näin saat nopeasti rahaa säästöön loman jälkeen – 7 vinkkiä

Tuliko lomalla elettyä yli budjetin? Jos haluat saada nopeasti rahaa säästöön loman jälkeen, kannattaa olla toimelias.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: iStock

1. Palauta ostoksiasi

Ostelitko kesäloman aikana liudan mekkoja ja shortseja, joita et lopulta käyttänyt lomasi aikana kertaakaan ? Tai riehaannuitko ostamaan koko perheelle virvelit, mutta kesän kalareissu peruuntui?

Katso kuiteista, mitkä ostoksistasi ovat sellaisia, jotka voit vielä palauttaa takaisin kauppaan. Muista syynätä kuitit erityisen tarkkaan, jos olet shoppaillut alennusmyynneissä. Alennustuotteilla ei usein ole lainkaan palautusoikeutta.

Jos sinulla on todella rahasta pulaa, voit miettiä myös, pitäisikö sinun myydä esimerkiksi syksyn näytöksiin ostetut konsertti- tai teatteriliput, jotka hankit silloin, kun rahatilanteesi oli vielä hyvä.

2. Pyydä sinulta lainatut rahat takaisin

Ovatko monet ystävistäsi tai tutuistasi sinulle velkaa kymmenen tai kaksikymmentä euroa? Pienistä puroista syntyy suuri joki.

Ota velka rohkeasti puheeksi ja kerro rehellisesti, että yrität kerätä loman jälkeen hieman lisärahaa kokoon. Saattaa hyvinkin olla, että tuttusi ovat vain unohtaneet maksaa sinulle takaisin ja ovat kiitollisia ystävällisestä muistutuksestasi.

3. Ratsaa kotisi kolikoista

Kotoa voi löytyä yllättävä määrä rahaa, josta et ole itse edes tietoinen. Eteisen lipaston laatikot, takin taskut ja sohvatyynyjen välit ovat yllättäviä kolikonkerääjiä, jotka kannattaa tarkistaa huolella, jos pikkurahasta on puutetta. Jos hyvä tuuri käy, saatat löytää jopa setelin! Jos sinulla on auto, tarkista se kodin lisäksi.

4. Myy tavaroita verkossa

Verkko on täynnä erilaisia sivustoja, joilla voi myydä tavaroita, joita ei itse enää tarvitse. Myös Facebook on mainio markkinapaikka. Googleta tai katso suoraan Facebookin hausta, olisiko sinun asuinalueellasi omaa Facebook-kirppistä. Myös tietyille tuoteryhmille, kuten ratsastus- tai valokuvaustarvikkeille on Facebookissa omat ryhmänsä, eli ryhmiin kannattaa tutustua rauhassa.

Muista lukea myös ryhmän säännöt ennen tavaroiden laittamista myyntiin. Parhaimmillaan homma toimii niin, että ostaja tulee tasarahan kanssa heti myynti-ilmoituksen julkaisemispäivänä kotiovellesi.

5. Pidä kotikirppis

Jos vaatteiden kuvien ja tietojen laittaminen verkkoon sekä kaupoista sopiminen erikseen jokaisen ostajan kanssa tuntuu mielestäsi työläältä, pidä kotikirppis. Voit kutsua kotikirppikseen vain tuttujasi tai ilmoittaa siitä esimerkiksi Facebookissa oman alueesi kierrätysryhmässä.

6. Pistä pystyyn pop-up-kahvila tai -ravintola

Tänä vuonna vietettiin viimeistä virallista Ravintolapäivää. Nyt konsepti on muuttunut ja kuka tahansa voi perustaa pop-up-kahvilan tai -ravintolan minne ja milloin tahansa. Miltäpä kuulostaisi esimerkiksi jääteen ja pikkuleivonnaisten myyminen aurinkoisena viikonloppuna vilkkaassa lähipuistossa?

7. Anna huone kotoasi vuokralle

Onko sinulla kotonasi huone, jossa joku kaupungissa matkaava voisi majoittua? Oletko lähdössä työmatkalle, jonka ajaksi voisit antaa asuntosi kokonaan muiden käyttöön? Esimerkiksi vuokraamalla huonetta tai asuntoasi Airbnb:n kautta voit tienata jo mukavasti rahaa.

Lähteet: AOL, Marketing for Hippies

Lue myös:

Mihin rahat aina menevät? Näin voit säästää helposti

Tuhlaatko tajuamattasi? Näillä vinkeillä säästät jopa tuhansia euroja vuodessa

Haaveissa upea koti, unelmien loma, taloudellinen vapaus – Pitäisikö sinunkin aloittaa sijoittaminen?

X