Täytetyt kananmunat
Täytetyt kananmunat värjätään punajuurella purppuranpunaisiksi. Täytteen maku muistuttaa caesarkastiketta.
Ainekset
Täytetyt kananmunat
- 6 kananmunaa (7 min.)
- n. 2 dl etikkapunajuurten lientä
Täyte
- kananmunien keltuaiset
- 1 tl dijoninsinappia
- 1 dl majoneesia
- 2 rkl kermaa tai ranskankermaa
- 1 1/2 dl raastettua parmesaanijuustoa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl worcesterkastiketta
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Tarjoiluun
- ituja
Valmistusohje
Täytetyt kananmunat tehdään helposti näin:
1. Keitä munat ja jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori munat ja laita ne muovipussiin. Kaada päälle punajuuriliemi, sulje pussi ja anna munien värjätytyä liemessä 1-2 tuntia. Valuta liemi pois, kuivaa munat ja halkaise pitkittäin.
2. Irrota keltuaiset kulhoon, hienonna haarukalla. Lisää sinappi, majoneesi, kerma ja parmesaani. Sekoita tahnaksi. Mausta tahna sitruunamehulla, worcesterkastikkeella, suolalla ja pippurilla. Anna tahnan maustua ja kiinteytyä jääkaapissa jonkin aikaa.
3. Lusikoi tahna pursotin- tai muovipussiin. Leikkaa pussin kulma auki ja pursota tahnaa reilu keko puoleen munanpuolikkaista. Tarjoile täytetyt kananmunat ”itupesän” päältä. Voit lisätä täyttämättömät valkuaisenpuolikkaat annoksiin kokonaisina tai silputa ne hienoksi ja ripotella munien päälle.
Katso myös: Paholaisen munat
Katso myös Kotiliesi.fi: Savulohi devil eggs – paholaisen munat savulohitäytteellä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous