Reseptit

Täytetyt kananmunat

Täytetyt kananmunat värjätään punajuurella purppuranpunaisiksi. Täytteen maku muistuttaa caesarkastiketta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Täytetyt kananmunat

  • 6 kananmunaa (7 min.)
  • n. 2 dl etikkapunajuurten lientä

Täyte

  • kananmunien keltuaiset
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl kermaa tai ranskankermaa
  • 1 1/2 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl worcesterkastiketta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Tarjoiluun

  • ituja

Valmistusohje

Täytetyt kananmunat tehdään helposti näin:

1. Keitä munat ja jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori munat ja laita ne muovipussiin. Kaada päälle punajuuriliemi, sulje pussi ja anna munien värjätytyä liemessä 1-2 tuntia. Valuta liemi pois, kuivaa munat ja halkaise pitkittäin.

2. Irrota keltuaiset kulhoon, hienonna haarukalla. Lisää sinappi, majoneesi, kerma ja parmesaani. Sekoita tahnaksi. Mausta tahna sitruunamehulla, worcesterkastikkeella, suolalla ja pippurilla. Anna tahnan maustua ja kiinteytyä jääkaapissa jonkin aikaa.

3. Lusikoi tahna pursotin- tai muovipussiin. Leikkaa pussin kulma auki ja pursota tahnaa reilu keko puoleen munanpuolikkaista. Tarjoile täytetyt kananmunat ”itupesän” päältä. Voit lisätä täyttämättömät valkuaisenpuolikkaat annoksiin kokonaisina tai silputa ne hienoksi ja ripotella munien päälle.

Katso myös: Paholaisen munat

Katso myös Kotiliesi.fi: Savulohi devil eggs – paholaisen munat savulohitäytteellä

X