Aasialainen kesäkeitto
Aasialainen kesäkeitto maustetaan vietnamilaisittain inkiväärillä, chilillä ja tähtianiksella. Viime silaus syntyy mintusta ja korianterista.
Ainekset
Vietnamilainen kesäkeitto
- 1,2 l kasvislientä
- 2 valkosipulinkynttä
- pala inkivääriä
- pala tuoretta chiliä
- 1 tähtianis
- 1/4 tl suolaa
- 1 l sesongin kasviksia pilkottuna: porkkanaa, varhaissipulia, naurista, kaalia tai kukkakaalia, herneitä ja parsaa
Viimeistelyyn
- limetinmehu
- minttua
- korianteria
Valmistusohje
Aasialainen kesäkeitto tehdään helposti näin:
1. Kuori ja hienonna valkosipuli sekä inkivääri. Viipaloi chili. Laita liemen ainekset kattilaan ja anna hautua 20 minuuttia matalalla lämmöllä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
2. Keitä kovemmat juurekset liemessä melkein kypsiksi. Ota lämpö pois päältä. Lisää vasta sitten herneet, pinaatti ja parsa. Laita kansi päälle, anna hautua hetki ja tarkista maku. Viimeistele aasialainen kesäkeitto pöydässä limetinmehulla ja yrteillä.
Katso myös: Vietnamilainen kesäkeitto
Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkeitto on sesonkiruokaa – näillä vinkeillä onnistut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous