Reseptit

Aasialainen kesäkeitto

Aasialainen kesäkeitto maustetaan vietnamilaisittain inkiväärillä, chilillä ja tähtianiksella. Viime silaus syntyy mintusta ja korianterista.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vietnamilainen kesäkeitto

  • 1,2 l kasvislientä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pala inkivääriä
  • pala tuoretta chiliä
  • 1 tähtianis
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 l sesongin kasviksia pilkottuna: porkkanaa, varhaissipulia, naurista, kaalia tai kukkakaalia, herneitä ja parsaa

Viimeistelyyn

  • limetinmehu
  • minttua
  • korianteria

Valmistusohje

Aasialainen kesäkeitto tehdään helposti näin:

1. Kuori ja hienonna valkosipuli sekä inkivääri. Viipaloi chili. Laita liemen ainekset kattilaan ja anna hautua 20 minuuttia matalalla lämmöllä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

2. Keitä kovemmat juurekset liemessä melkein kypsiksi. Ota lämpö pois päältä. Lisää vasta sitten herneet, pinaatti ja parsa. Laita kansi päälle, anna hautua hetki ja tarkista maku. Viimeistele aasialainen kesäkeitto pöydässä limetinmehulla ja yrteillä.

Katso myös: Vietnamilainen kesäkeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkeitto on sesonkiruokaa – näillä vinkeillä onnistut

X