Reseptit

Aasialainen salaatti

Aasialaisen salaatin limettikastike on kevyt ja kirpeä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 lohko varhaiskaalia
  • 3 nippuporkkanaa
  • puolikas retikka
  • 100 g siitakesieniä
  • 1 punainen chili
  • minttua ja korianteria
  • (versoja tai ituja)

kastike:

  • tilkka seesamiöljyä
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 1 dl limettimehua
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl soijaa
  • hiutalesuolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

 

1. Suikaloi kaali. Leikkaa porkkanat ja retikka ohuiksi tikuiksi. Puolita sienet ja paista niitä pari minuuttia öljyssä pannulla. Mausta kevyesti hiutalesuolalla. Viipaloi chili.

2. Pane vadille pohjimmaiseksi kaali, lisää päälle muut ainekset. Koristele mintulla, versoilla ja korianterilla.

3. Sekoita kastiketta, kunnes sokeri on liuennut. Tarkista maku ja kaada kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoamista.

Vinkki: Jos tahdot tuhdimman salaatin, lisää joukkoon 1 dl suolapähkinöitä, 1 murskattu avokado ja 1/2 dl majoneesia, johon on sekoitettu 1 tl wasabia.

X