Akvaviittisilli
Tämän sillin maun tekevät akvaviitti sekä punasipuli ja limetti. Kokeile akvaviitin tilalle myös trendikästä giniä.
Ainekset
- 4 kevyesti suolattua sillifileetä
Liemi:
- 1/2 dl etikkaa
- 1 1/2 dl vettä
- 1/2 dl akvaviittia (tai giniä)
- 1 dl sokeria
- 1 tl anista
- 1 tl fenkolia
- 1 tl maustepippureita
- 1 rkl katajanmarjoja
LIsäksi:
- 2 punasipulia kuutioina
- 2 limettiä viipaleina
Valmistusohje
1. Huuhtele sillifileet nopeasti kylmän veden alla ja paloittele ne haarukkapaloiksi.
2. Sekoita nesteet kulhossa ja lisää joukkoon sokeri sekä mausteet. Sekoita kunnes sokeri on sulanut.
3. Lado lasipurkkiin kerroksittain sillipaloja, punasipulikuutioita ja limettiviipaleita. Kaada päälle liemi.
4. Sulje purkki tiiviisti ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään yön yli.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous