Reseptit

Akvaviittisilli

Tämän sillin maun tekevät akvaviitti sekä punasipuli ja limetti. Kokeile akvaviitin tilalle myös trendikästä giniä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen / Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kevyesti suolattua sillifileetä

Liemi:

  • 1/2 dl etikkaa
  • 1 1/2 dl vettä
  • 1/2 dl akvaviittia (tai giniä)
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl anista
  • 1 tl fenkolia
  • 1 tl maustepippureita
  • 1 rkl katajanmarjoja

LIsäksi:

  • 2 punasipulia kuutioina
  • 2 limettiä viipaleina

Valmistusohje

1. Huuhtele sillifileet nopeasti kylmän veden alla ja paloittele ne haarukkapaloiksi.

2. Sekoita nesteet kulhossa ja lisää joukkoon sokeri sekä mausteet. Sekoita kunnes sokeri on sulanut.

3. Lado lasipurkkiin kerroksittain sillipaloja, punasipulikuutioita ja limettiviipaleita. Kaada päälle liemi.

4. Sulje purkki tiiviisti ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään yön yli.

X