Reseptit

Amerikkalaiset pannukakut ja vaniljainen mustikkakastike

Pannukakut on klassinen amerikkalainen brunssiruoka. Tarjoa ne vaniljaisen mustikkakastikkeen kera.

Teksti:
TAINA SALOVAARA
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pannukakut:

  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 dl maitoa
  • 1 iso tai 2 pientä kananmunaa
  • 2 rkl voisulaa
  • voita paistamiseen

Vaniljainen mustikkakastike:

  • 250 g pakaste­mustikoita
  • 1-2 rkl hunajaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl perunajauhoja
  • 1/2 tl vaniljatahnaa tai
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Amerikkalaiset pannukakut:

1. Sekoita kuivat aineet keske­nään. Lisää maito, muna(t) ja voi­ sula. Sekoita taikina tasaiseksi.

2.Kuumenna voi ohukaispan­nulla. Lisää reilu kerros tai­kinaa ja paista keskiläm­möllä, kunnes pannukakun paistamaton pinta alkaa kuplia. Käännä pannu­kakkua ja paista edelleen noin 1 minuuttia.

3. Tarjoa pannukakut kuumina.

Mustikka-vaniljakastike:

1. Pane pakastemustikat, hunaja ja sitruunamehu kattilaan. Kuu­menna kiehuvaksi.

2. Sekoita vesi ja perunajauhot keskenään. Lisää seos kattilaan ja kuumenna sekoitellen kiehu­vaksi. Nosta kattila pois levyltä ja mausta vaniljalla.

3. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

X