Reseptit

Ankkasalaatti

8.5.2012 Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 ankanrintaa
suolaa, mustapippuria
1 porkkana
1 pieni vihreä paprika
1 pieni punainen paprika
1 purjon valkoinen osa
½ retikkaa
vesikrassia

Valmistusohje

1. Ota ankanrinnat huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen paistamista. Tee nahkapuolelle terävällä veitsellä kevyet ruutumaiset viillot. Laita ankanrinnat rasvapuoli alaspäin kylmälle paistinpannulle. Paista kohtalaisella lämmöllä 7 minuuttia. Käännä ja paista kunnes lihan pinta saa kauniin värin. Mausta suolalla ja pippurilla ja kääri erikseen folioon. Jälkikypsennä lihoja 150-asteisessa uunissa 5-8 minuuttia. Anna levätä kymmenisen minuuttia ennen viipalointia.

2. Leikkaa kasvikset mahdollisimman siroiksi suikaleiksi. Jaa kasvikset lautasille, lisää päälle haaleat ankkaviipaleet. Lusikoi päälle valitsemasi kastike. Koristele vesikrassilla.