Appelsiini-mantelileivokset
Appelsiini-mantelileivokset ihastuttavat talven juhlissa. Mantelinen leivospohja on gluteeniton ja valmistuu pienellä pellillä nopsasti somiksi suupaloiksi. Päällensä se saa samettista appelsiinimoussea.
Ainekset
Mantelileivokset:
- 3 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl mantelijauhoja
- 3 rkl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Appelsiinimousse:
- 1 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 rs (200 g) appelsiinituorejuustoa
- 1-2 mandariinia tai klementiinä
- 1 dl paahdettuja mantelilastuja
Valmistusohje
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita kuivat aineet muna-sokerivaahdon joukkoon.
2. Levitä leivinpaperi lasagnevuokaan tai sen kokoiselle (noin 34×24 cm) uunipellille. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia, kunnes kakkupohja on kauniin ruskea. Anna jäähtyä, leikkaa annospaloiksi ja nosta tarjoiluvadille.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Sekoita kermavaahto tuorejuuston joukkoon. Nostele appelsiinimousse pursotinpussiin ja pursota reiluja nokareita leivospohjille.
4. Kuori mandariini kalvottomaksi ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi, koristele leivokset mandariiniviipaleilla. Ripottele pinnalle vielä paahdettuja mantelilastuja.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous