Reseptit

Appelsiini-mantelileivokset

Appelsiini-mantelileivokset ihastuttavat talven juhlissa. Mantelinen leivospohja on gluteeniton ja valmistuu pienellä pellillä nopsasti somiksi suupaloiksi. Päällensä se saa samettista appelsiinimoussea.

Teksti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mantelileivokset:

  • 3 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl mantelijauhoja
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Appelsiinimousse:

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rs (200 g) appelsiinituorejuustoa
  • 1-2 mandariinia tai klementiinä
  • 1 dl paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohje

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita kuivat aineet muna-sokerivaahdon joukkoon.

2. Levitä leivinpaperi lasagnevuokaan tai sen kokoiselle (noin 34×24 cm) uunipellille. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia, kunnes kakkupohja on kauniin ruskea. Anna jäähtyä, leikkaa annospaloiksi ja nosta tarjoiluvadille.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Sekoita kermavaahto tuorejuuston joukkoon. Nostele appelsiinimousse pursotinpussiin ja pursota reiluja nokareita leivospohjille.

4. Kuori mandariini kalvottomaksi ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi, koristele leivokset mandariiniviipaleilla. Ripottele pinnalle vielä paahdettuja mantelilastuja.

X