Reseptit

Avokadojäädyke

15.1.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Avokaadojäädyke on juhlava jälkiruoka. Limetin mehu ja sitruslikööri raikastavat avokadon täyteläisen maun.

Ainekset

2 keltuaista
1 dl tomusokeria
2.5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
2 avokadoa
1 limetin mehu
0.5 dl sitruslikööriä

Lisäksi:

kerma- tai vaniljavaahtoa
rouhittuja pistaasipähkinöitä

Valmistusohje

1. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi.

2. Halkaise avokadot ja poista niistä kivi. Koverra malto lusikalla irti ja soseuta se. Sekoita limettimehu ja sitruslikööri avokadososeen joukkoon.

3. Sekoita avokadosose, keltuais-tomusokerivaahto ja vaniljavaahto keskenään. Jaa seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suureen jäädyke- tai kakkuvuokaan. Anna jäätyä pakastimessa.

4. Kasta vuoka ulkopuolelta kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjolle. Koristele kerma- tai vaniljavaahdolla ja rouhituilla pistaasipähkinöillä.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme