Äyriäispasta - pasta ai frutti di mare
Italian pasta-aterioiden parhaimmistoon kuuluva äyriäispasta eli pasta ai frutti di mare säilyttää raikkautensa persiljan avulla.
Ainekset
- 1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
- 5-6 valkosipulin kynttä
- 1 cm pätkä punaista chilipalkoa
- 200 g pieniä luumu- tai kirsikkatomaatteja puolikkaina
- 300 g pieniä katkarapuja kuorineen
- 150 g kuorittuja katkarapuja
- 500 g kypsiä sinisimpukoita kuorineen
- 1 dl valkoviiniä
- persiljaa
- 400 g spagettia
Valmistusohje
Pasta ai frutti di mare on yksi Italian suosituimpia pasta-annoksia. Valkosipuli ja chili maustavat äyriäiset juuri sopivasti.
Lorauta oliiviöljy isolle pannulle. Kuumenna pannu, lisää chili ja valkosipulit. Paista valkosipulin kynnet kauniin ruskeiksi. Lisää sekaan äyriäiset, valkoviini ja tomaatit. Kuumenna. Lisää lähes kypsäksi keitetty valutettu spagetti. Annostele lautasille ja lisää persilja.
Tämän reseptin tekijä, Ulderico De Santis, painottaa, ettei perinteisesti parmesaani kuulu äyriäispastan seuraksi.
Resepti: Ulderico De Santis
Kommentit
Hei.
Minulla on kyseisen herran alkuperäinen resepti ja siinä hän nimenomaan käyttää parmesaania.
Kukahan näitä kääntää…..
Kommentit
On se jännää miten joku näinkin yksinkertainen ruoka on NIIIIIIN hyvää.
Meidän perheen nirsoin puolisko, siis lapset, suorastaan rakastaa tätä ja mikäs siinä tehdessä kun toive on todella helppo toteuttaa.
Hei.
Minulla on kyseisen herran alkuperäinen resepti ja siinä hän nimenomaan käyttää parmesaania.
Kukahan näitä kääntää…..
Loistava resepti! Parmesania voi kai käyttää jos huvittaa, omasta mielestä parmesania tämä ei kaipaa. Kiitos tästä.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous