Reseptit

Äyriäispasta - pasta ai frutti di mare

Italian pasta-aterioiden parhaimmistoon kuuluva äyriäispasta eli pasta ai frutti di mare säilyttää raikkautensa persiljan avulla.

Teksti:
Visa Nurmi
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 5-6 valkosipulin kynttä
  • 1 cm pätkä punaista chilipalkoa
  • 200 g pieniä luumu- tai kirsikkatomaatteja puolikkaina
  • 300 g pieniä katkarapuja kuorineen
  • 150 g kuorittuja katkarapuja
  • 500 g kypsiä sinisimpukoita kuorineen
  • 1 dl valkoviiniä
  • persiljaa
  • 400 g spagettia

Valmistusohje

Pasta ai frutti di mare on yksi Italian suosituimpia pasta-annoksia. Valkosipuli ja chili maustavat äyriäiset juuri sopivasti.

Lorauta oliiviöljy isolle pannulle. Kuumenna pannu, lisää chili ja valkosipulit. Paista valkosipulin kynnet kauniin ruskeiksi. Lisää sekaan äyriäiset, valkoviini ja tomaatit. Kuumenna. Lisää lähes kypsäksi keitetty valutettu spagetti. Annostele lautasille ja lisää persilja.

Tämän reseptin tekijä, Ulderico De Santis, painottaa, ettei perinteisesti parmesaani kuulu äyriäispastan seuraksi.

Resepti: Ulderico De Santis

X