
Banoffee Pie
Banoffee Pie on tyttöjen illan äkkimakea, mutta herkullinen päätös. Irtopohjavuokaan valmistettu piirakka on helppo kuljettaa valmistusastiassaan.
Ainekset
- 1 pkt (260 g) Bastogne-keksejä
- 1 dl (60 g) pekaanipähkinöitä
- 1 1/2 dl sulatettua voita
- 1 tlk karamellisoitua kondensoitua maitoa
- 3–4 banaania
- 3 1/3 dl kuohukermaa
- 2 rkl kahvilikööriä tai 1 tl pikakahvijauhetta
- 1 dl (60 g) pekaanipähkinöitä
Valmistusohje
Banoffee pie syntyy helposti näin:
Banoffee pie tehdään tässä ohjeessa helppoon keksimurupohjaan.
1. Hienonna keksit ja pähkinät monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon.
2. Pingota 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele kekseistä tehty muruseos vuoan pohjalle ja reunoille noin kolmen sentin korkeuteen. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen.
3. Levitä karamellisoitu kondensoitu maito keksipohjan päälle. Valmiiksi karamellisoitua, kondensoitua maitoa ei tarvitse erikseen keittää toffeeksi.
4. Kuori ja leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi ja asettele limittäin toffeen päälle.
5. Vaahdota kerma, mausta liköörillä tai pikakahvijauheella. Levitä kermavaahto piirakan pinnalle. Koristele banoffee piirakka pekaanipähkinöillä.
Lisää herkkusuun unelmapiirakoita:
Kotiliesi.fi: Pähkinäpiiras
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous