21.3.2014

Banoffee Pie

Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Banoffee Pie on tyttöjen illan äkkimakea, mutta herkullinen päätös. Irtopohjavuokaan valmistettu piirakka on helppo kuljettaa valmistusastiassaan.

Ainekset

1 pkt (260 g) Bastogne-keksejä
1 dl (60 g) pekaanipähkinöitä
1 1/2 dl sulatettua voita
1 tlk karamellisoitua kondensoitua maitoa
3–4 banaania
3 1/3 dl kuohukermaa
2 rkl kahvilikööriä tai 1 tl pikakahvijauhetta
1 dl (60 g) pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

1. Hienonna keksit ja pähkinät monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon.

2. Pingota 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille noin kolmen sentin korkeuteen. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen.

3. Levitä karamellisoitu kondensoitu maito keksipohjan päälle. Valmiiksi karamellisoitua, kondensoitua maitoa ei tarvitse erikseen keittää toffeeksi.

4. Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi ja asettele limittäin toffeen päälle.

5. Vaahdota kerma, mausta liköörillä tai pikakahvijauheella. Levitä kermavaahto piirakan pinnalle. Koristele pekaanipähkinöillä.

Lisää herkkusuun unelmapiirakoita:

823974-pekaanipahkina.jpg

Pekaanipähkinäpiiras

Key lime pie - limettipiiras

Key lime pie

927761-banaanipiiras.jpg

Banaani-kookospiiras

Kotiliesi.fi: Pähkinäpiiras

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi