Reseptit

Banoffee Pie

Banoffee Pie on tyttöjen illan äkkimakea, mutta herkullinen päätös. Irtopohjavuokaan valmistettu piirakka on helppo kuljettaa valmistusastiassaan.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt (260 g) Bastogne-keksejä
  • 1 dl (60 g) pekaanipähkinöitä
  • 1 1/2 dl sulatettua voita
  • 1 tlk karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • 3–4 banaania
  • 3 1/3 dl kuohukermaa
  • 2 rkl kahvilikööriä tai 1 tl pikakahvijauhetta
  • 1 dl (60 g) pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

Banoffee pie syntyy helposti näin:

Banoffee pie tehdään tässä ohjeessa helppoon keksimurupohjaan.

1. Hienonna keksit ja pähkinät monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon.

2. Pingota 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele  kekseistä tehty muruseos vuoan pohjalle ja reunoille noin kolmen sentin korkeuteen. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen.

3. Levitä karamellisoitu kondensoitu maito keksipohjan päälle. Valmiiksi karamellisoitua, kondensoitua maitoa ei tarvitse erikseen keittää toffeeksi.

4. Kuori ja leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi ja asettele limittäin toffeen päälle.

5. Vaahdota kerma, mausta liköörillä tai pikakahvijauheella. Levitä kermavaahto piirakan pinnalle. Koristele banoffee piirakka  pekaanipähkinöillä.

Lisää herkkusuun unelmapiirakoita:

823974-pekaanipahkina.jpg

Pekaanipähkinäpiiras

Key lime pie - limettipiiras

Key lime pie

927761-banaanipiiras.jpg

Banaani-kookospiiras

Kotiliesi.fi: Pähkinäpiiras

X