Barbeque-marinoituja porsaan kasslerpihvejä ja nuudeli-kasviswokkia
Tarjoa tuhdiksi pääruoaksi barbeque-marinoituja porsaan kasslerpihvejä ja nuudeli-kasviswokkia.
Ainekset
barbeque-kastike:
- 500 g savupekonia kuutioina
- 500 g kuutioitua sipulia
- 2 valkosipulinkynttä puristettuna
- peukalon kokoinen pala inkivääriä kuorittuna ja suikaloituna
- 10 g tuoretta timjamia
- 50 g fariinisokeria
- 1 kuivattu chili
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- 2 rkl Dijon-sinappia
- 3 rkl espressoa tai vahvaa kahvia
- 500 g ketsuppia
liha:
- 6 kpl n. 200 g:n kasslerpihvejä
nuudeli-kasviswokki:
- 200 g munanuudeleita
- 50 g porkkanaa viipaloituna
- 50 g sipulia kuutioituna
- 50 g kesäkurpitsaa pitkinä viipaleina
- 50 g parsakaalinnuppuja
- 30 g valkokaalia suikaleina
soijakastike:
- 1 dl makeaa chilikastiketta
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 1 rkl paprikajauhetta
- 2 dl soijaa
- 2 rkl tuoretta korianteria
- 1 rkl raastettua inkivääriä
Valmistusohje
Tee ensin barbeque-kastike: Ruskista pekoni ja lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota ja lisää loput kastikkeen ainekset ketsuppia lukuun ottamatta. Keitä kasaan ja lisää sitten ketsuppi. Kiehauta ja jäähdytä. Marinoi kasslerpihvejä yön yli osassa barbeque-kastiketta.
Aloita tarjoilupäivänä nuudeliwokin valmistelusta: Liota nuudeleita vedessä tunnin verran. Valuta. Sekoita kaikki soijakastikkeen ainekset keskenään.
Paista marinoituja pihvejä minuutin verran molemmilta puolin ja aseta 180-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi. Kypsymisaika riippuu pihvin paksuudesta, mutta porsas ei saa olla raakaa. Lämmitä barbeque-kastike hellalla kiehuvaksi.
Laita wokkipannuun rypsiöljyä n. 1 dl, lämmitä se n. 180-asteiseksi ja kaada sekaan kaikki kasvikset. Kuullota koko ajan sekoittaen n. 2 min, älä päästä ruskistumaan. Lisää sekaan nuudelit ja soijakastike. Pyörittele, kunnes on kuumaa. Maista ja lisää suolaa, jos tarpeen.
Asettele nuudelit vadille ja pihvit viereen. Kaada barbequekastike porsaiden päälle.
Ohje: Saku Kuosmanen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous