Béarnaisekastike
Béarnaisekastike soveltuu niin kalan kuin lihankin kanssa nautittavaksi.
Ainekset
- 200 g voita
- 2 salottisipulia
- 3 rkl silputtua rakuunaa
- 3 rkl silputtua kirveliä
- 3 rkl silputtua lehtipersiljaa
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 1 dl valkoviiniä
- 0.5 rkl kokonaisia valkopippureita
- 4 kananmunankeltuaista
- 0.5 tl suolaa
Valmistusohje
Béarnaisekastike on saanut nimensä kotiseutunsa, lounaisranskalaisen Béarnin alueen mukaan. Se on kastikkeiden moniottelija, joka maistuu sekä paistetun lihan että kalan seurana. Kotitekoisessa béarnaisekastikeessa on hieno tuoreen rakuunan maku.
Sulata voi miedolla lämmöllä. Anna valkoisen sakan valua pohjalle ja kaada kirkas voi varovasti toiseen astiaan.
Kaada valkoviinietikkaa tulikuumaan kattilaan. Anna viinietikan sihahtaa ja lisää viini, puolet yrttisilpuista ja rouhitut valkopippurit. Keitä lientä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet. Siivilöi liemi pyöreäpohjaiseen teräskulhoon.
Nosta kulho kuumalla vedellä täytetyn kattilan päälle Lisää liemeen keltuaiset. Kuumenna vesi poreilevaksi, mutta älä päästä kiehumaan. Silloin keltuaiset kypsyvät liian nopeasti ja kastikkeesta tulee kokkareista. Vatkaa seosta, kunnes kastike on kuohkeaa ja sakeaa.
Nosta kulho pois vesihauteesta. Vatkaa sekaan voisula pienissä erissä. Mausta suolalla ja lopuilla yrteillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous