Reseptit

Berliininsämpylä

9.4.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

4 maukasta sämpylää
200 g naudan ulkofileetä

mausteseos:

0.5 tl sormisuolaa
0.5 tl mustapippuria
0.5 tl juustokuminaa
0.3 tl paprikajauhetta

salaatti:

pala punakaalia
silputtua korianteria
2 rkl öljyä
0.5 rkl etikkaa
ripaus suolaa ja sokeria

Lisäksi:

1 sipuli renkaina
1 dl chiliketsuppia
1 tl currya
0.5 dl smetanaa
1/2 murskattua valkosipulinkynttä

Valmistusohje

Tässä yöpalaksi hyvin sopivassa sämpylässä  on vaikutteita kahdesta Berliinin suosituimmasta ruoasta, Döner-kebabista ja currywurstista.

1. Leikkaa liha lehdenohuiksi viipaleiksi. Kuumenna valurautapannulla tilkka öljyä. Paista lihaviipaleet nopeasti molemmin puolin, lisää mausteseos ja anna lihan maustua hetki.

2. Suikaloi punakaali. Lisää sekaan silputtua korianteria, öljyä, etikka ja mausteet. Anna makujen tekeytyä hetki. Mausta chiliketsuppi
currylla ja smetana valkosipulilla.

3. Paista sipulirenkaat hieman ruskehtavaksi öljyssä. Halkaise sämpylät päältä kahtia niin, että pohja jää kiinni. Täytä salaatilla ja lihasuikaleilla. Lisää päälle currykastiketta ja smetanaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *