Berliininsämpylä
Tässä yöpalaksi hyvin sopivassa sämpylässä on vaikutteita kahdesta Berliinin suosituimmasta ruoasta, Döner-kebabista ja currywurstista.
Ainekset
- 4 maukasta sämpylää
- 200 g naudan ulkofileetä
mausteseos:
- 0.5 tl sormisuolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 0.5 tl juustokuminaa
- 0.3 tl paprikajauhetta
salaatti:
- pala punakaalia
- silputtua korianteria
- 2 rkl öljyä
- 0.5 rkl etikkaa
- ripaus suolaa ja sokeria
Lisäksi:
- 1 sipuli renkaina
- 1 dl chiliketsuppia
- 1 tl currya
- 0.5 dl smetanaa
- 1/2 murskattua valkosipulinkynttä
Valmistusohje
1. Leikkaa liha lehdenohuiksi viipaleiksi. Kuumenna valurautapannulla tilkka öljyä. Paista lihaviipaleet nopeasti molemmin puolin, lisää mausteseos ja anna lihan maustua hetki.
2. Suikaloi punakaali. Lisää sekaan silputtua korianteria, öljyä, etikka ja mausteet. Anna makujen tekeytyä hetki. Mausta chiliketsuppi
currylla ja smetana valkosipulilla.
3. Paista sipulirenkaat hieman ruskehtavaksi öljyssä. Halkaise sämpylät päältä kahtia niin, että pohja jää kiinni. Täytä salaatilla ja lihasuikaleilla. Lisää päälle currykastiketta ja smetanaa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous