Reseptit

Berliininsämpylä

Tässä yöpalaksi hyvin sopivassa sämpylässä  on vaikutteita kahdesta Berliinin suosituimmasta ruoasta, Döner-kebabista ja currywurstista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Berliininsämpylässä on vaikutteita kahdesta Berliinin suosituimmasta ruoasta, Döner-kebabista ja currywurstista.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 maukasta sämpylää
  • 200 g naudan ulkofileetä

mausteseos:

  • 0.5 tl sormisuolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 tl juustokuminaa
  • 0.3 tl paprikajauhetta

salaatti:

  • pala punakaalia
  • silputtua korianteria
  • 2 rkl öljyä
  • 0.5 rkl etikkaa
  • ripaus suolaa ja sokeria

Lisäksi:

  • 1 sipuli renkaina
  • 1 dl chiliketsuppia
  • 1 tl currya
  • 0.5 dl smetanaa
  • 1/2 murskattua valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Leikkaa liha lehdenohuiksi viipaleiksi. Kuumenna valurautapannulla tilkka öljyä. Paista lihaviipaleet nopeasti molemmin puolin, lisää mausteseos ja anna lihan maustua hetki.

2. Suikaloi punakaali. Lisää sekaan silputtua korianteria, öljyä, etikka ja mausteet. Anna makujen tekeytyä hetki. Mausta chiliketsuppi
currylla ja smetana valkosipulilla.

3. Paista sipulirenkaat hieman ruskehtavaksi öljyssä. Halkaise sämpylät päältä kahtia niin, että pohja jää kiinni. Täytä salaatilla ja lihasuikaleilla. Lisää päälle currykastiketta ja smetanaa.

X