Reseptit

Briossisämpylät

1.4.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Briossisämpylät kruunaavat pääsiäisajan brunssipöydän.

Ainekset

3 dl kylmää maitoa
1/2 palaa (25 g) hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl vaaleaa siirappia
3 munaa
125 g 125 g huoneenlämpöistä voita
noin 1 l vehnäjauhoja

Valmistusohje

Briossisämpylät sopivat pääsiäisen brunssille.

1. Tee taikina jo edellisenä iltana ja anna sen kohota jääkaapissa. Helpointa on tehdä taikina koneella. Murenna hiiva maitoon. Lisää suola, siirappi ja munat. Lisää taikinaan sen verran jauhoja, että taikinasta tulee pehmeä mutta ei löysä. Vaivaa noin 15 minuuttia. Lisää voi paloina ja jatka vaivaamista noin 10 minuuttia.

2. Peitä taikina hyvin ja pane jääkaappiin vähintään 8 tunniksi. Ota taikina huoneenlämpöön, kumoa leivinpöydälle ja anna levätä peitettynä noin 1 tunti. Vaivaa taikina tasaiseksi ja jaa 8 palaan. Pyörittele sämpylöiksi.

3. Voitele isokoloiset muffinipellit voilla tai käytä paperisia muffinivuokia. Pane sämpylät vuokiin ja anna kohota 20 minuuttia. Voitele sämpylät keltuaisella. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia.

Katso myös:

Minisämpylät Ruoka.fi

Siemensämpylät Ruoka.fi

Parmesaanijuustobriossit Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme