Reseptit

Broileria & kasviksia viinissä

Valmista broilerinkoivet One Pot Meal -ruokakonseptin mukaan. One Pot Meal  on amerikkalaiskotien ruokakonsepti, jonka mielellään istuttaa myös tänne pohjolaan. Ruoka syntyy kerralla kätevästi yhdessä astiassa uunissa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 4 broilerin koipireisipalaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi:

  • 6-8 pientä perunaa lohkoina
  • 2 porkkanaa paloina
  • 2 pientä sipulia lohkoina
  • 4 valkosipulinkynttä puolitettuina
  • 2 paprikaa paloiteltuna
  • 2 dl punaviiniä
  • 10 minitomaattia
  • muutama oksa tuoretta timjamia hienonnettuna
  • muutama oksa tuoretta salviaa hienonnettuna
  • 2 tl suolaa
  • ripaus cayennenpippuria

Valmistusohje

 

  1. Kuumenna voi ja rypsiöljy paistinpannulla ja ruskista broilerinkoivet molemmin puolin. Nosta koivet uunivuokaan tai -pataan.
  2. Käytä pannulla myös perunalohkot, porkkanat, sipulit, valkosipulinkynnet ja paprikapalat. Paista minuutti tai pari ja kaada ainekset vuokaan.
  3. Kaada viini pannulle, kiehauta ja kaada sekin vuokaan. Lisää vuokaan vielä minitomaatit, timjami, salvia ja suola sekä ripaus cayennenpippuria. Kääntele maut kevyesti sekaisin ja nosta vuoka uuniin.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa 1–1,5 tuntia, peitä vuoka foliolla tai kannella kypsentämisen puolivälissä. Tarjoile raikkaan vihreän salaatin kera.
X