korealainen naudanliha eli bulgogi
Reseptit

Bulgogi eli korealainen liha

Bulgogi on eteläkorealainen talviruoka, jonka nimi tulee sanoista tuli ja liha. Ohuet lihaviipaleet voidaan joko grillata tai käristää nopeasti pöydässä valurautalevyllä.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g naudan ulkofileetä

marinadi:

  • 4 rkl soijaa
  • 1 rkl vettä
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2–3 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl hienonnettua inkivääriä
  • 3 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 4 silputtua kevätsipulia tai iso hienonnettu sipuli

pinnalle:

  • paahdettuja seesaminsiemeniä
  • silputtua chiliä
  • ripaus hiutalesuolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa filee mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Parhaat viipaleet saat kohmeisesta lihasta. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada seos lihaviipaleiden päälle, kun sokeri on liuennut. Anna lihan maustua liemessä vähintään 2 tuntia. Tee kastike lihan maustuessa.

2. Valuta lihat liemestä ja kuumenna iso valurautapannu hyvin kuumaksi. Paista liha kolmessa erässä nopeasti ja nosta kuumennetulle vadille. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä, vähän silputtua chiliä ja tarvittaessa hiutalesuolaa.

3. Tarjoa bulgogin kanssa riisiä. Hyvä lisuke on myös ohuet porkkana- ja retikkasuikaleet, jotka voi maustaa kirpeiksi sokerilla ja suolaripauksella maustetulla riisiviinietikalla.

X