Reseptit

Bulgogi eli korealainen liha

6.4.2012 Teksti: Taina Salovaara

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Bulgogi on eteläkorealainen talviruoka, jonka nimi tulee sanoista tuli ja liha. Ohuet lihaviipaleet voidaan joko grillata tai käristää nopeasti pöydässä valurautalevyllä.

Ainekset

600 g naudan ulkofileetä

marinadi:

4 rkl soijaa
1 rkl vettä
2 rkl seesamiöljyä
2–3 rkl fariinisokeria
1 rkl hienonnettua inkivääriä
3 hienonnettua valkosipulinkynttä
4 silputtua kevätsipulia tai iso hienonnettu sipuli

pinnalle:

paahdettuja seesaminsiemeniä
silputtua chiliä
ripaus hiutalesuolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa filee mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Parhaat viipaleet saat kohmeisesta lihasta. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada seos lihaviipaleiden päälle, kun sokeri on liuennut. Anna lihan maustua liemessä vähintään 2 tuntia. Tee kastike lihan maustuessa.

2. Valuta lihat liemestä ja kuumenna iso valurautapannu hyvin kuumaksi. Paista liha kolmessa erässä nopeasti ja nosta kuumennetulle vadille. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä, vähän silputtua chiliä ja tarvittaessa hiutalesuolaa.

3. Tarjoa bulgogin kanssa riisiä. Hyvä lisuke on myös ohuet porkkana- ja retikkasuikaleet, jotka voi maustaa kirpeiksi sokerilla ja suolaripauksella maustetulla riisiviinietikalla.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme