Reseptit

Cashewkerma

Cashewkerma tekee ruoasta ihanan täyteläisen. Vaniljauutteella maustettu cashewkerma sopii jälkiruokiin. Kun vaihdat vaniljan sitruunamehuun, sopii se myös suolaisiin ruokiin.

Teksti:
Samassa liemessä -keittokirja
Kuvat:
Kreetta Järvenpää

Täydellinen tuorepuuro sekoitetaan mustikoista, cashewpähkinöistä sekä kaurahiutaleista ja kruunataan cashewpähkinäkastikkeella.

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl cashewpähkinöitä + vettä liotukseen
  • suolaa
  • noin 1/2 dl vettä
  • ripaus vaniljauutetta tai tilkka limettimehua

Valmistusohje

Liota cashewpähkinöitä kuusi tuntia tai yön yli runsaassa vedessä, johon olet lisännyt ripauksen suolaa.

Huuhtele pähkinät ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää vettä vähän kerrallaan ja aja pähkinät tasaiseksi massaksi. Koneen kannattaa antaa käydä muutamia minuutteja, jotta kermasta tulee hyvin sileää ja ilmavaa. Mausta suolalla ja vaniljauutteella.

Vaniljauutteella maustettu kerma sopii jälkiruokiin. Jos taas haluat käyttää kermaa suolaisessa ruuassa, käytä vaniljan sijaan limettimehua. Aikuisen annokseen voit lisätä vaikkapa tabascoa. Kokeile cashewkermaa myös puuron päällä.

X