Reseptit

Chia-mangopannacotta

19.4.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Mangosta ja mantelimaidosta makunsa saava chiavanukas on terveellinen herkku.

Ainekset

4 dl mantelimaitoa
2 dl mangososetta (tai banaania soseutettuna)
0,5 dl hunajaa
2 tl sitruunan raastettua kuorta
1 dl chia-siemeniä
puolikkaan sitruunan mehu

KORISTELUUN

paahdettuja manteleita rouhittuna

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa mantelimaito, mangosose, hunaja ja sitruunan raastettu kuori. Lisää chiasiemenet ja sitruunamehu.

2. Jaa seos jälkiruokamaljoihin tai kauniisiin laseihin. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään yön yli.

3. Paahda mantelit kuumalla kuivalla pannulla ja rouhi niitä hieman veitsellä.

4. Ripottele mantelirouhe vanukkaiden pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Lisää terveellisiä välipalaherkkuja: 

mustaherukka-chiavanukasta

Mustaherukka-chiavanukas

mangosmoothie

Tropical smoothie mangosta ja passionhedelmästä

marja-hedelmätuorepuuro

Marja-hedelmätuorepuuro

Kotiliesi.fi: Chiapuuro

Kommentit (1)

Hei,
Olikohan kelmulla peittäminen oleellista tässä reseptissä? Nimittäin ei paksuuntuneet lainkaan jääkaapissa yön aikana.




0



0

Hei,
Olikohan kelmulla peittäminen oleellista tässä reseptissä? Nimittäin ei paksuuntuneet lainkaan jääkaapissa yön aikana.




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *