Reseptit

Chili sin carne soijarouheesta

Chili sin carne tehdään jauhelihan sijaan soijarouheesta. Kasvisversio klassikosta on edullisempaa kuin alkuperäinen ja ihan yhtä hyvää.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Chili sin carne syntyy näppärästi soijarouheesta.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Chili sin carne soijarouheesta

  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 paprika
  • 1 porkkana
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 3 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 1 prk (385 g) kidneypapuja
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

Chili sin carne soijarouheesta tehdään helposti näin:

1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika ja porkkana. Kuullota kasviksia hetki öljyssä paistokasarissa tai kattilassa. Lisää mausteet ja tomaattipyree, kiehauta sekoittaen. Kaada tomaattimurska kattilaan, lisää vesi, kasvisliemikuutio ja soijarouhe. Anna hautua 15 minuuttia.

2. Huuhtele pavut siivilässä juoksevalla vedellä. Lisää pavut pataan ja hauduta 15 minuuttia. Tarjoa chili sin carne keitetyn riisin kanssa.

Katso myös: Uunikurpitsaa ja karitsa chili con carne

Katso myös Kotiliesi.fi: Chili con quorn

X