Uunikurpitsaa ja karitsa chili con carne
Koverrettu kurpitsanpuolikas toimii samalla hauskana tarjoiluastiana.
Reseptit

Uunikurpitsaa ja karitsa chili con carne

Uunissa paahtunut kurpitsa täytetään karitsan­ jauhelihasta valmistetulla chili con carnella. Lusikoi pehmeää kurpitsaa ja lihamuhennosta samaan lusikkaan ja nautiskele!
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunikurpitsat:

  • 2 pientä kurpitsaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Chili con carne:

  • 400 g karitsanjauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl cayennenpippuria
  • 1 prk (400 g) chilillä maustettua tomaattimurskaa
  • 1 rkl sokeria
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tlk papuja tomaattikastikkeessa

Viimeistelyyn:

  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Pese kurpitsat ja puolita ne, koverra siemenet pois esimerkiksi ruokalusikalla. Pirskottele kurpitsojen sisäpinnoille oliiviöljyä ja ripaukset suolaa sekä mustapippuria.

2. Nosta kurpitsan puolikkaat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda niitä 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

3. Ruskista karitsanjauheliha paistinpannulla. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja lisää ne pannulle. Lisää myös mausteet sekä tomaattimurska ja pavut tomaattikastikkeessa. Kiehauta ja hauduta noin 20 minuuttia.

4. Ota kurpitsat uunista ja kokeile haarukalla, että hedelmäliha on pehmeää. Lusikoi chili con carnea kurpitsoihin ja ripottele pinnalle hienonnettua korianteria.

5. Kata ruoalle iso lusikka, jolla saa hyvin koverrettua paahtunutta kurpitsaa chili con carnen lisukkeeksi.

X