Uunikurpitsaa ja karitsa chili con carne
Uunissa paahtunut kurpitsa täytetään karitsan jauhelihasta valmistetulla chili con carnella. Lusikoi pehmeää kurpitsaa ja lihamuhennosta samaan lusikkaan ja nautiskele!
Ainekset
Uunikurpitsat:
- 2 pientä kurpitsaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Chili con carne:
- 400 g karitsanjauhelihaa
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1/2 tl cayennenpippuria
- 1 prk (400 g) chilillä maustettua tomaattimurskaa
- 1 rkl sokeria
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 tlk papuja tomaattikastikkeessa
Viimeistelyyn:
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Pese kurpitsat ja puolita ne, koverra siemenet pois esimerkiksi ruokalusikalla. Pirskottele kurpitsojen sisäpinnoille oliiviöljyä ja ripaukset suolaa sekä mustapippuria.
2. Nosta kurpitsan puolikkaat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda niitä 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
3. Ruskista karitsanjauheliha paistinpannulla. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja lisää ne pannulle. Lisää myös mausteet sekä tomaattimurska ja pavut tomaattikastikkeessa. Kiehauta ja hauduta noin 20 minuuttia.
4. Ota kurpitsat uunista ja kokeile haarukalla, että hedelmäliha on pehmeää. Lusikoi chili con carnea kurpitsoihin ja ripottele pinnalle hienonnettua korianteria.
5. Kata ruoalle iso lusikka, jolla saa hyvin koverrettua paahtunutta kurpitsaa chili con carnen lisukkeeksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous