Reseptit

Currylla maustettu kala-katkarapupata

Curry sopii mausteeksi myös kalaruokiin. Jos valmistat kala-katkarapupataa juhliin, voit lisätä reseptiin myös tilkan valkoviiniä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl voita
  • 1 purjosipuli suikaleina
  • 1 salottisipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 porkkanaa viipaleina
  • 1 rkl curryjauhetta
  • 4.5 dl hyvää kala- tai äyriäislientä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 tl sokeria
  • suolaa ja mustapippuria
  • 400 g vaaleaa kalaa reiluina paloina
  • 200 g isoja katkarapuja sulatettuna
  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä tai perunoita

Valmistusohje

Currylla maustettu kala-katkarapupata Kalakatkarapupata sopii sekä arkeen että juhlaan. Juhlapäivänä voit lorauttaa pataan tilkan valkoviiniä.

1. Kuumenna rypsiöljy ja voi isossa kattilassa tai kasarissa. Kuullota purjosuikaleita ja sipuleita kattilassa hetki. Lisää porkkanat ja curryjauhe. Jatka kuullottamista vielä pieni hetki
ja lisää liemi sekä etikka.
2. Hauduta muutama minuutti, niin että porkkanaviipaleet pehmenevät. Lisää ranskankerma, sokeri sekä ripaus suolaa ja mustapippuria.
3. Nostele kattilaan myös kalapalat ja anna niiden kypsyä pari kolme minuuttia. Kääntele viimeisenä joukkoon katkaravut ja kuumenna, mutta älä keitä enää.
4. Tarkista maku ja viimeistele lehtipersiljalla. Tarjoile kala-katkarapupata riisin tai perunoiden kera.

X