Reseptit

Dijoninsinapilla maustettu grillattu siika

Kokonaisena grillattu kala on näyttävä ja maukas tarjottava. Grillattuun siikaan maun tuo pikantti dijoninsinappi-öljymarinadi.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Jonne Räsänen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu siika:

  • 2 pientä perattua ja suomustettua siikaa
  • 1 tl merisuolaa
  • 1/2 sitruuna
  • 1 kesäsipuli varsineen
  • muutama tillin oksa

Dijoninsinappimausteöljy:

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 1 rkl hunajaa

Lisäksi:

  • 500 g terttukirsikkatomaatteja
  • 1/2 dl hienonnettua tilliä
  • sormisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Pyyhi siiat kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa kalan nahkaan molemmin puolin muutamia viiltoja lähes selkäruotoon saakka. Ripottele kalan sisälle ja pinnalle suolaa, anna maustua noin 15 minuuttia.

2. Pese ja viipaloi sitruuna. Lado kalan sisälle sitruunaviipaleita, kesäsipulinvarsia ja tilliä.

3. Sekoita mausteöljyn ainekset keskenään kannellisessa purkissa tasaiseksi kastikkeeksi. Pese kirsikkatomaatit.

4. Kypsennä kalaa grillissä keskilämmöllä välillä käännellen yhteensä noin 15–20 minuuttia kalan koosta riippuen, kunnes evät irtoilevat hyvin ja liha tuntuu kypsältä. Valele kalan pinnalle ahkerasti dijonmausteöljyä kypsennyksen aikana. Grillaa samalla terttukirsikkatomaatteja noin viitisen minuuttia, kunnes tomaatit halkeilevat.

5. Nosta siiat ja tomaatit tarjoiluvadille. Valuta kypsän kalan päälle loput mausteöljystä ja lisää päälle hienonnettua tilliä. Ripottele tomaateille suolaa ja mustapippuria.

X