7.5.2012

Dippikasvikset

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 porkkanaa
1 pieni kukkakaali
0,5 kurkkua
1 paprika
kirsikkatomaatteja tai pieniä luumutomaatteja

juustoinen kermaviilikastike:

200 g maustettua tuorejuustoa (esim. omena-piparjuuri)
200 g kermaviiliä
hienonnettuja yrttejä

Valmistusohje

Kuori porkkanat ja leikkaa ne tangoiksi. Huuhdo ja paloittele kukkakaali. Huuhdo kurkku ja leikkaa se tangoiksi. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja leikkaa paprikanpuolikkaat suikaleiksi. Huuhdo tomaatit.

Notkista tuorejuusto ja sekoita se tasaiseksi tahnaksi kermaviilin kanssa. Mausta kastike hienonnetuilla yrteillä.

Vihje:

Kasvikset voi paloitella valmiiksi, peittää kelmulla ja panna jääkaappiin. Myös kastikkeen voi sekoittaa etukäteen. Se säilyy jääkaapissa kannellisessa astiassa tai kelmulla peitettynä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi