Reseptit

Etikkasipulit

Säilöttynä etikkasipulit säilyvät loistavasti viileässä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg pieniä sipuleita
  • 1 l vettä
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • tuoreita rosmariininoksia

Mausteliemi:

  • 4 dl vettä
  • 2 dl omenaviinietikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl sinapinsiemeniä

Valmistusohje

Kuori sipulit tarvittaessa tai poista nippusipuleista varret.

Kiehauta vesi ja suola. Lisää sipulit kiehuvaan veteen ja keitä niitä 20–30 minuuttia tai kunnes ne ovat sopivan pehmeitä. Valuta sipulit ja pane ne rosmariinioksien kanssa puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin.

Kiehauta mausteliemen aineet ja kaada liemi sipulien päälle. Sulje tölkit ja säilytä viileässä.

X