Reseptit 10.6.2013

Ezme, turkkilainen tomaatti-paprikasalaatti

Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2-3 tomaattia
puolikas kurkku
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
pieni nippu persiljaa
pieni nippu minttua
2 rkl tomaattipyreetä
puolikkaan sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
0.5 rkl sokeria
0.5 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
chilirouhetta

Valmistusohje

Tässä ezmen, turkkilaisen tomaatti-paprikasalaatin ohje.

Huuhdo ja paloittele tomaatit ja kurkku. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja paloittele paprikanpuolikkaat.

Kuori ja paloittele sipulit sekä valkosipulinkynnet. Hienonna persilja ja minttu.

Pane kaikki aineet monitoimikoneeseen ja pyöräytä sekaisin.

Lisää tomaattipyree, sitruunamehu, oliiviöljy, sokeri ja suola. Lisää maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta.

Pyöräytä vielä kaikki aineet sekaisin. Kumoa salaatti tarjolle.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi