Reseptit

Fetagratinoitua lohta ja uunifenkolia

Uunissa paahtunut fenkoli sopii yhteen uunilohen kanssa. Fenkolissa on samoja aromeja kuin tillissä, joka on monelle tutumpi kalan mauste.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Fetagratinoitu lohi:

  • 700 g lohifileetä
  • 2 rkl valkoista balsamicoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 100 g fetajuustoa

Uunifenkoli:

  • 3-4 fenkolia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl kuminansiemeniä murskattuna

Valmistusohje

1. Pyyhi lohifileen pinta talouspaperilla ja nosta se leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Leikkaa fileeseen viillot noin kolmen sentin välein. Mausta lohifilee balsamicolla, oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Murenna pinnalle fetajuusto.

2. Viipaloi fenkolit ja laita ne kulhoon. Pyörittele joukkoon oliiviöljy, suola, mustapippuri, hunaja ja kuminansiemenet.

3. Asettele muutama fenkoliviipale lohifileen viiltoihin ja lado loput uunipellille fileen viereen. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

4. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

X