Reseptit

Fish and chips

Fish and chips on brittiläisen street foodin yksi perinteisimmistä annoksista. Kalapalan valmistat esimerkiksi kuhasta.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g Rosamunda-perunoita
  • 1 l neutraalia öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 800 g kuhafileitä tai muuta valkolihaista kalaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl olutta
  • 1-2 munaa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Perinteisesti Fish and chips -annos nautitaan voipaperi-sanomalehtikääröstä mallasviinietikan kera. Sanomalehden sisällä annos pysyy pidempään lämpimänä Englannin epävakaisissa säissä.

1. Kuori perunat ja leikkaa reilun sentin paksuisiksi suikaleiksi. Kuivaa perunasuikaleet talouspaperilla. Kuumenna litra öljyä paksupohjaisessa kattilassa. Öljy on sopivan kuumaa, kun vaalea leipäkuutio ruskistuu kauniisti puolessa minuutissa. Paista perunat noin viidessä erässä puolikypsiksi ja nosta valumaan talouspaperin päälle. Lopullinen perunoiden paistaminen tapahtuu vasta juuri ennen ruokailua.

2. Sekoita kalojen kuorrutustaikina ja anna tekeytyä hetki. Leikkaa ruodottomat kuhafileet 4-5 sentin viipaleiksi. Kuumenna öljy uudelleen, kasta kalapalat taikinaan ja kypsennä ne kauniin ruskeiksi aina 3 kalapalaa kerrallaan. Nosta talouspaperin päälle ja mausta.

3. Keitä perunat uudelleen öljyssä kullanruskeiksi ja rapeiksi, mausta sormisuolalla. Parasta ja rapeinta ruoasta tulee, kun teet aina yhden annoksen kerrallaan. Tarjoa kalapalojen, sitruunan ja esimerkiksi remoulade-kastikkeen kanssa.

X