
Gâteau Marcel - suklaakakku
Gâteau Marcel on helppotekoinen, mutta erittäin herkullinen suklaakakku, jonka voi mainiosti tehdä etukäteen ja pakastaa.
Ainekset
- 280 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus noin 64 %)
- 280 g voita
- 180 g (2 dl) sokeria
- 9 keltuaista
- 90 g (1 dl) sokeria
- 14 valkuaista
koristeluun:
- kaakaojauhetta
- vadelmia
Valmistusohje
Sulata suklaa ja voi tasaiseksi seokseksi. Vatkaa 180 g sokeria ja keltuaiset ja lisää suklaavoin joukkoon.
Vatkaa valkuaiset ja 90 g sokeria vahvaksi vaahdoksi ja sekoita nostellen muun taikinan joukkoon. Ota taikinasta kaksi kolmasosaa ja nostele voideltuun kakkuvuokaan. Paista pohjaa 160-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Jäähdytä.
Pane loput suklaaseoksesta pursotinpussiin ja pursota kakkupohjan päälle. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja koristele vadelmilla.
Kommentit
Itseasiassa aika vaikea kakku, mutta kannatta katsoa netistä oikea ohje. Tämä ohje on puutteelinen. Ei ole onnistunut vielä kertaakaan täll’ä ohjeella.
Kommentit
Kuulostaa tosi oudolta….
Siis osa taikinasta lisätään raakana kakun päälle?
Ja järkyttävä määrä munia, etenkin sokerin määrään suhteutettuna.
Hei Tintti,
saattaa kuulostaa oudolta, mutta niin kyseinen kakku tehdään. Taikinahan muistuttaa hyvin pitkälti suklaamoussea, joten ei se pahaa ole kypsentämättömänäkään. 😉
Terveisin,
Emmi Ruoka.fi:n toimituksesta
Itseasiassa aika vaikea kakku, mutta kannatta katsoa netistä oikea ohje. Tämä ohje on puutteelinen. Ei ole onnistunut vielä kertaakaan täll’ä ohjeella.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous