Reseptit 6.5.2012

Gâteau Marcel – suklaakakku

Teksti: Raija Uljas

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Ainekset

280 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus noin 64 %)
280 g voita
180 g (2 dl) sokeria
9 keltuaista
90 g (1 dl) sokeria
14 valkuaista

koristeluun:

kaakaojauhetta
vadelmia

Valmistusohje

Gâteau Marcel on helppotekoinen, mutta erittäin herkullinen suklaakakku, jonka voi mainiosti tehdä etukäteen ja pakastaa.

Sulata suklaa ja voi tasaiseksi seokseksi. Vatkaa 180 g sokeria ja keltuaiset ja lisää suklaavoin joukkoon.

Vatkaa valkuaiset ja 90 g sokeria vahvaksi vaahdoksi ja sekoita nostellen muun taikinan joukkoon. Ota taikinasta kaksi kolmasosaa ja nostele voideltuun kakkuvuokaan. Paista pohjaa 160-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Jäähdytä.

Pane loput suklaaseoksesta pursotinpussiin ja pursota kakkupohjan päälle. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja koristele vadelmilla.

 

Kommentit (2)

Hei Tintti,

saattaa kuulostaa oudolta, mutta niin kyseinen kakku tehdään. Taikinahan muistuttaa hyvin pitkälti suklaamoussea, joten ei se pahaa ole kypsentämättömänäkään. 😉

Terveisin,

Emmi Ruoka.fi:n toimituksesta




0



0

Kuulostaa tosi oudolta….
Siis osa taikinasta lisätään raakana kakun päälle?
Ja järkyttävä määrä munia, etenkin sokerin määrään suhteutettuna.




0



0

Hei Tintti,

saattaa kuulostaa oudolta, mutta niin kyseinen kakku tehdään. Taikinahan muistuttaa hyvin pitkälti suklaamoussea, joten ei se pahaa ole kypsentämättömänäkään. 😉

Terveisin,

Emmi Ruoka.fi:n toimituksesta




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi