mansikkagazpacho
Reseptit

Gazpacho mansikoista

Gazpacho nautitaan kylmänä. Tässä reseptissä ruokalaji saa salaiseksi aseekseen mansikoiden makeuden.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl tomaattimehua
  • 1 punainen paprika
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 l mansikoita
  • 2 rkl sherryviinietikkaa
  • 3 rkl hyvää oliiviöljyä
  • ripaus chiliä
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Kaada tomaattimehu korkeaan kulhoon. Lisää paloiteltu paprika, peratut mansikat, viinietikka ja öljy. Pyöräytä ainekset sileäksi ja mausta chilillä, suolalla ja pippurilla. Jos kaipaat keiton makuun pyöreyttä, lisää ripaus sokeria.

2. Jäähdytä keitto hyvin kylmäksi ja lisää vielä tarjoiluvaiheessa jääpaloja.

X