Reseptit

Glögijuustokakku

Hyydytetty glögikakku on loistava valinta joulupöytään, koska sen voi tehdä jo pariakin päivää ennen tarjoamista. Kakun voi myös pakastaa ja kiilteen lisätä pinnalle vasta tarjoilupäivänä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Glögijuustokakun pohja

  • 250 g piparkakkuja
  • 75 g voita

Glögijuustokakun täyte:

  • 4 kpl liivatelehteä
  • 400 g tuorejuustoa
  • 3 dl vispikermaa
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 dl glögijuomaa

Kiille

  • 4 kpl liivatelehteä
  • 3 dl glögijuomaa
  • (pakastekarpaloita)

Valmistusohje

Glögijuustokakku leivotaan helposti näin:

1. Peitä halkaisijaltaan n. 23 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa piparkakut hienoksi muovipussissa kaulimella painelemalla. Sulata voi ja sekoita murusiin. Painele seos kakkuvuoan pohjalle.

2. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Pehmennä tuorejuusto sähkövatkaimella. Vatkaa kerma sokereiden kanssa vaahdoksi. Kääntele kermavaahto juustoon. Lisää kaneli ja sitruunamehu.

3. Puserra liivatteet kuiviksi ja liuota ne kuumaan glögiin. Valuta liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia. Älä avaa kakkurengasta ennen kiilteen lisäämistä, ettei kiille pääse valumaan vuoan ja kakun väliin.

4. Laita kiilteeseen tulevat liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 10 minuutiksi. Kuumenna 1 dl glögiä ja lisää liivatteet. Kaada joukkoon loppu glögijuoma. Lusikoi kädenlämpöinen liivateliemi kakun päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mieluiten yön yli.

5. Irrota kakku varoen vuoasta. Voit irrottaa reunoja varoen ohutteräisellä veitsellä, jos kakku ei tunnu irtoavan helposti. Koristele valmis glögijuustokakku halutessasi esim. pakastekarpaloilla.

Katso myös: Jouluinen kirsikkajuustokakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Kettukarkkikakku

X