Glögijuustokakku
Hyydytetty glögikakku on loistava valinta joulupöytään, koska sen voi tehdä jo pariakin päivää ennen tarjoamista. Kakun voi myös pakastaa ja kiilteen lisätä pinnalle vasta tarjoilupäivänä.
Ainekset
Glögijuustokakun pohja
- 250 g piparkakkuja
- 75 g voita
Glögijuustokakun täyte:
- 4 kpl liivatelehteä
- 400 g tuorejuustoa
- 3 dl vispikermaa
- 1 1/4 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/2 dl glögijuomaa
Kiille
- 4 kpl liivatelehteä
- 3 dl glögijuomaa
- (pakastekarpaloita)
Valmistusohje
Glögijuustokakku leivotaan helposti näin:
1. Peitä halkaisijaltaan n. 23 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa piparkakut hienoksi muovipussissa kaulimella painelemalla. Sulata voi ja sekoita murusiin. Painele seos kakkuvuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Pehmennä tuorejuusto sähkövatkaimella. Vatkaa kerma sokereiden kanssa vaahdoksi. Kääntele kermavaahto juustoon. Lisää kaneli ja sitruunamehu.
3. Puserra liivatteet kuiviksi ja liuota ne kuumaan glögiin. Valuta liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia. Älä avaa kakkurengasta ennen kiilteen lisäämistä, ettei kiille pääse valumaan vuoan ja kakun väliin.
4. Laita kiilteeseen tulevat liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 10 minuutiksi. Kuumenna 1 dl glögiä ja lisää liivatteet. Kaada joukkoon loppu glögijuoma. Lusikoi kädenlämpöinen liivateliemi kakun päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mieluiten yön yli.
5. Irrota kakku varoen vuoasta. Voit irrottaa reunoja varoen ohutteräisellä veitsellä, jos kakku ei tunnu irtoavan helposti. Koristele valmis glögijuustokakku halutessasi esim. pakastekarpaloilla.
Katso myös: Jouluinen kirsikkajuustokakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Kettukarkkikakku
Kommentit
Ihana Glögijuustokakku💫
Kommentit
Ihana Glögijuustokakku💫
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous