Reseptit

Gluteeniton kaura-vaniljapiirakka

Gluteenittomassa kaura-vaniljapiirakassa yhdistyvät trendikäs kaura sekä leivonnaisten yksinkertaisen tyylikäs koristelu.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 1/2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl vanilja-kauravälipalaa (Yosa)
  • 2 rkl vaahterasiirappia

Täyte:

  • 3 dl vanilja-kauravälipalaa (Yosa)
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 1/4 tl vaniljajauhetta

Pinnalle:

  • 3 tuoretta viikunaa
  • 1/2 dl pekaanipähkinöitä
  • 2 rkl vaahterasiirappia

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kauravalmiste ja vaahterasiirappi. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina 24cm:n kokoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta pohja jääkaappiin uunin lämpenemisen ajaksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Valuta kulhoon loppu kauravalmiste. Siivilöi joukkoon perunajauhot ja sekoita tasaiseksi. Mausta vaahterasiirapilla ja vaniljajauheella. Levitä seos tasaisesti piirakkapohjan päälle.

3. Paista piirakkaa 15–20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä. Koristele tuoreilla viikunoilla, rouhitulla pekaanipähkinällä ja vaahterasiirapilla.

X