Gluteeniton kaura-vaniljapiirakka
Gluteenittomassa kaura-vaniljapiirakassa yhdistyvät trendikäs kaura sekä leivonnaisten yksinkertaisen tyylikäs koristelu.
Ainekset
Pohja:
- 1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 1/2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl vanilja-kauravälipalaa (Yosa)
- 2 rkl vaahterasiirappia
Täyte:
- 3 dl vanilja-kauravälipalaa (Yosa)
- 3 rkl perunajauhoja
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 1/4 tl vaniljajauhetta
Pinnalle:
- 3 tuoretta viikunaa
- 1/2 dl pekaanipähkinöitä
- 2 rkl vaahterasiirappia
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kauravalmiste ja vaahterasiirappi. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina 24cm:n kokoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta pohja jääkaappiin uunin lämpenemisen ajaksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Valuta kulhoon loppu kauravalmiste. Siivilöi joukkoon perunajauhot ja sekoita tasaiseksi. Mausta vaahterasiirapilla ja vaniljajauheella. Levitä seos tasaisesti piirakkapohjan päälle.
3. Paista piirakkaa 15–20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä. Koristele tuoreilla viikunoilla, rouhitulla pekaanipähkinällä ja vaahterasiirapilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous