
Gluteeniton siemennäkkäri
Siemenet antavat gluteenittomalle näkkärille makua ja suutuntumaa sekä parantavat rutkasti sen kuitu ja -proteiinipitoisuutta.
Ainekset
- 1 dl seesaminsiemeniä
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl kurpitsansiemeniä
- 1/2 dl kokonaisia pellavansiemeniä
- 1 dl maissijauhoja
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 dl öljyä
- noin 2 dl kiehuvan kuumaa vettä
Pinnalle:
- (sormisuolaa)
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja kuuma vesi. Anna taikinan turvota noin vartti.
2. Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Painele taikina muovipussin tai kertakäyttöhansikkaan avulla tasaiseksi levyksi pellin päälle. Lisää halutessasi vähän sormi- suolaa. Paista leipä levynä tai leikkaa ennen paistamista noin
4 x 5 cm:n kokoisiksi paloiksi.
3. Paista näkkäriä uunin keskitasolla 1–11/2 tuntia. Katkaise lämpö ja anna leivän vielä kuivua uunin jälkilämmössä niin, että uunin luukku on vähän raollaan. Anna leivän jäähtyä ritilän päällä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous