Reseptit

Gluteeniton siemennäkkäri

Siemenet antavat gluteenittomalle näkkärille makua ja suutuntumaa sekä parantavat rutkasti sen kuitu ja -proteiinipitoisuutta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1/2 dl kokonaisia pellavansiemeniä
  • 1 dl maissijauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl öljyä
  • noin 2 dl kiehuvan kuumaa vettä

Pinnalle:

  • (sormisuolaa)

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja kuuma vesi. Anna taikinan turvota noin vartti.

2. Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Painele taikina muovipussin tai kertakäyttöhansikkaan avulla tasaiseksi levyksi pellin päälle. Lisää halutessasi vähän sormi- suolaa. Paista leipä levynä tai leikkaa ennen paistamista noin
4 x 5 cm:n kokoisiksi paloiksi.

3. Paista näkkäriä uunin keskitasolla 1–11/2 tuntia. Katkaise lämpö ja anna leivän vielä kuivua uunin jälkilämmössä niin, että uunin luukku on vähän raollaan. Anna leivän jäähtyä ritilän päällä.

X