
Gluteenittomat herkkuletut ja suklaakinuski
Gluteenittomat herkkuletut vievät kielen mennessään, etenkin, kun ne on kruunattu suklaa-kinuskilla. Poimi tästä Teresa Välimäen herkkuresepti.
Ainekset
Taikina:
- 1 dl vettä
- 4 dl kookosmaitoa
- 2 kananmunaa
- 2 dl gluteenitonta kaurajauhoseosta
- 2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 0.5 tl suolaa
- 1 rkl hunajaa
Lisäksi:
- 2 dl kookoskermaa
- 2 dl ruokokidesokeria
- 50 g tummaa maidotonta suklaata
- 100 g paahdettuja hasselpähkinöitä
Valmistusohje
1. Vispilöi kulhossa sekaisin vesi ja kookosmaito lisää kananmunat ja jauhoseos, johon on sekoitettu kaakaojauhe. Mausta suolalla ja hunajalla. Anna taikinan turvota hetki ja paista siitä pieniä lettuja paistinpannulla.
2. Mittaa kattilaan kookoskerma ja sokeri. Kiehauta ja keitä noin 15 minuuttia eli kunnes seos muuttuu kinuskimaiseksi. Sekoita kuumaan kinuskiin paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi.
3. Rouhi hasselpähkinät.
4. Kokoa letuista neljä kekoa siten, että väleihin tulee pähkinärouhetta ja suklaakinuskia. Tarjoile heti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous