Reseptit

Gluteenittomat välipalakeksit

Välipalakeksit on rikastettu proteiinijauheella. Voit vaihtaa karpalot rusinoihin tai tummaan suklaaseen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gluteenittomat välipalakeksit

  • 100 g gluteenittomia kaurajauhoja
  • 50 g gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 50 g proteiinijauhetta (vaniljan- tai suklaanmakuista)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 iso kananmuna
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 20 g kuivattuja karpaloita tai marjasekoitusta
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa

Valmistusohje

Gluteenittomat välipalakeksit valmistuvat näin.

  1. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää rikkisekoitettu muna, kookosöljy, marjat ja hunaja.
  2. Jaa taikina lusikalla leivinpaperilla päällystetylle pellille. Jätä keksien väliin riittävästi tilaa. Painele taikinakokkareet litteiksi.
  3. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 7–9 minuuttia. Jäähdytä gluteenittomat välipalakeksit ritilän päällä.

Yksi gluteeniton välipalakeksi sisältää 67 kaloria, 4 g proteiinia, 8 g hiilihydraatteja.

Lisää energiaa päivään:

pähkinäinen välipalapatukka

Välipalapatukka

980662-jogurtti2048.jpg

Hedelmäinen välipalajogurtti (Gluteeniton)

726657-ananassmoothie.jpg

Helppo ananassmoothie

Kotiliesi.fi: Mustaherukkatuorepuuro

X