Reseptit

Gluteenittomat välipalakeksit

23.5.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

15

Arvostelu

Välipalakeksit on rikastettu proteiinijauheella. Voit vaihtaa karpalot rusinoihin tai tummaan suklaaseen.

Ainekset

100 g gluteenittomia kaurajauhoja
50 g gluteenittomia kaurahiutaleita
50 g proteiinijauhetta (vaniljan- tai suklaanmakuista)
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 iso kananmuna
1 rkl kookosöljyä
20 g kuivattuja karpaloita tai marjasekoitusta
2 rkl juoksevaa hunajaa

Valmistusohje

Yksi gluteeniton välipalakeksi sisältää 67 kaloria, 4 g proteiinia, 8 g hiilihydraatteja.

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää rikkisekoitettu muna, kookosöljy, marjat ja hunaja.
Jaa taikina lusikalla leivinpaperilla päällystetylle pellille. Jätä keksien väliin riittävästi tilaa. Painele taikinakokkareet litteiksi. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 7–9 minuuttia. Jäähdytä keksit ritilän päällä.

Lisää energiaa päivään:

pähkinäinen välipalapatukka

Välipalapatukka

980662-jogurtti2048.jpg

Hedelmäinen välipalajogurtti (Gluteeniton)

726657-ananassmoothie.jpg

Helppo ananassmoothie

Kotiliesi.fi: Mustaherukkatuorepuuro

Julkaistu aiemmin

Lehden logo