Reseptit

Gratinoidut kinkku-juustotoastit

Tuplapaahdetut ja gratinoidut lämpimät leivät täytetään kinkulla ja juustolla. Gratidoidut toastit ovat ruokaisaa ja helposti syötävää leffaevästä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gratinoidut kinkku-juustotoastit:

  • 12 palaa isoa paahtoleipää
  • voita voiteluun
  • 2 rkl sinappia
  • 2 rkl ketsuppia
  • 12 isoa viipaletta palvikinkkua
  • 400 g voimakasta juustoraastetta
  • 1 tl pizzamaustetta

Valmistusohje

1. Paahda leivät paahtimessa ja voitele ne voilla, sinapilla ja ketsupilla.

2. Levitä kinkkuviipaleet leiville ja ripottele viidelle leivälle puolet juustoraasteesta. Käännä päälle leivät, joilla ei ole juustoraastetta.

3. Nosta leivät leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista leipiä 220-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

4. Ota leivät uunista ja leikkaa ne kolmioiksi. Lado kolmiot uunivuokaan ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Mausta vielä pizzamausteella ja gratinoi vuokaa uunissa noin 5 minuuttia.

X