broileri-paprikapata
Reseptit

Gratinoitu broileri-paprikapata

Tämän muhevan broileripadan juju on paprikan lisäksi tomaattimehu, jossa ainekset kypsyvät meheviksi ja herkullisiksi.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gratinoitu broileri-paprikapata

  • 4 kpl broilerin rintafileitä
  • 3 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 paprikaa (punaista, keltaista ja/tai oranssia)
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 l tomaattimehua
  • muutama tippa tabascoa
  • 2 kanaliemikuutiota
  • 1 tl viherpippureita jauhettuina
  • 2 tl sokeria
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 150 g juustoraastetta

Valmistusohje

1. Paloittele broilerinrintafileet reiluiksi paloiksi. Lohko sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Paloittele paprikat.

2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja ruskista broilerin palat molemmin puolin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada palat pataan. Käytä pannulla myös sipulit, valkoispulit ja paprikapalat väriä ottamassa ja kaada nekin pataan.

3. Kaada pannulle tomaattimehu ja lisää joukkoon tabasco, kanaliemikuutiot, viherpippurit, sokeri ja persilja. Kiehauta ja kaada seos pataan.

4. Ripottele pinnalle juustoraaste ja nosta pata 180-asteiseen uuniin 1-1,5 tunniksi.

5. Tarjoile sellaisenaan tai vaikkapa keitetyn riisin kera.

X