Reseptit

Gratinoitu broileri-paprikapata

14.3.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Tämän muhevan broileripadan juju on paprikan lisäksi tomaattimehu, jossa ainekset kypsyvät meheviksi ja herkullisiksi.

Ainekset

Gratinoitu broileri-paprikapata

4 kpl broilerin rintafileitä
3 sipulia
4 valkosipulinkynttä
3 paprikaa (punaista, keltaista ja/tai oranssia)
3 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 l tomaattimehua
muutama tippa tabascoa
2 kanaliemikuutiota
1 tl viherpippureita jauhettuina
2 tl sokeria
1 dl hienonnettua persiljaa
150 g juustoraastetta

Valmistusohje

1. Paloittele broilerinrintafileet reiluiksi paloiksi. Lohko sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Paloittele paprikat.

2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja ruskista broilerin palat molemmin puolin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada palat pataan. Käytä pannulla myös sipulit, valkoispulit ja paprikapalat väriä ottamassa ja kaada nekin pataan.

3. Kaada pannulle tomaattimehu ja lisää joukkoon tabasco, kanaliemikuutiot, viherpippurit, sokeri ja persilja. Kiehauta ja kaada seos pataan.

4. Ripottele pinnalle juustoraaste ja nosta pata 180-asteiseen uuniin 1-1,5 tunniksi.

5. Tarjoile sellaisenaan tai vaikkapa keitetyn riisin kera.

Suosittelemme