Reseptit

Grillattu sisäfile ja paahteinen rakuunavoi

Tarjoa kokonaisen sisäfileen kanssa grillatuista kasviksista tehtyä ratatouille-salaattia ja pähkinäisen makuista maustevoita.

Teksti:
taina salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g naudan sisäfileen keskikohtaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria myllystä

maustevoi

  • 150 g voita
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/2 tl hiutalesuolaa

Valmistusohje

1. Valmista maustevoi hyvissä ajoin etukäteen. Paloittele voi kattilaan. Kuumenna hitaasti, kunnes voi on ruskistunut pähkinänruskeaksi. Anna maitosakan valua kattilan pohjalle ja valuta kirkas voi kulhoon. Anna voin jähmettyä jääkaapissa. Lisää mausteet ja vatkaa voi sähkövatkaimella kuohkeaksi.

2. Ota liha huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen grillaamista. Sivele liha öljyllä ja mausta. Kuumenna grilli ja paista fileeseen kauttaaltaan kaunis pinta. Laske grillin lämpötila 120-asteiseksi. Työnnä lihaan lämpömittari. Anna lihan kypsyä, kunnes sen sisälämpötila on 55-astetta, jolloin liha on mediumkypsää.

3. Peitä liha leivinpaperilla ja paksulla pyyhkeellä ja anna levätä 15 minuuttia ennen viipalointia. Tarjoa maustevoin ja grillatun ratatouillesalaatin kanssa kera.

Lisää lihaa grillattavaksi:

Lihaa ja kaalia korealaisittain

Korealaisittain grillattua lihaa ja kaalia

grillattu entrecote ja lipstikka-sitruunavoi

Grillattu entrecôte ja lipstikka-sitruunavoi

grillattu entrecôte

Grillattu entrecôte

Kotiliesi.fi: Grillattu entrecôte asado

X