Reseptit

Grillattu entrecôte ja lipstikka-sitruunavoi

4.6.2013 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Entrecôte ja lipstikka-sitruunavoi maistuvat lämpiminä kesäiltoina.

Ainekset

Grillatut entrecôte-pihvit:

4 entrecôte-pihviä
rypsiöljyä
2 tl grillausrubia

Maustevoi:

100 g pehmeää voita
1 dl hienonnettua lipstikkaa
1 sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Ota entrecôte-pihvit huoneenlämpöön tunti pari ennen grillaamista. Sipaise pinnat rypsiöljyllä ja mausta molemmin puolin ripauksella grillausrubia.

2. Sekoita pehmeään voihin lipstikka, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä ripaus suolaa.

3. Grillaa pihvit hyvällä lämmöllä molemmin puolin noin 3 minuuttia ja kääri ne sitten folioon vetäytymään muutamaksi minuutiksi. Leikkaa pihvit halutessasi ohuiksi viipaleiksi.