921801-grillausrub.jpg
Reseptit

Grillausrub eli mausteseos

Grillausrub on oivallinen mausteseos grillatulle lihalle ja kanalle.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 rkl sormisuolaa
  • 1 rkl savustettua paprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua chilirouhetta
  • 1 rkl tummaa ruokokidesokeria (tai fariinisokeria)
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä kevyesti murskattuna

Valmistusohje

Grillausrub tehdään näin:

1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.

2. Säilytä grillausrubia tiiviissä lasi- tai muovipurkissa.

3. Hiero rubia grillattavien pintaan ennen grillausta tai mausta grillattu liha ripauksella rubia juuri ennen tarjoilua.

4. Sekoittamalla 1–2 rkl rubia ja 3–4 rkl öljyä saat rubista pikamarinadin.

Saatat pitää myös itämaisesta mausteseoksesta tai cajun-mausteseoksesta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kokeile dukkah-mausteseosta keittoon, salaattiin tai muuhun maustamiseen

X