Reseptit

Itämainen mausteseos

Itämainen mausteseos sopii lampaan, broilerin, kalkkunan ja kalan maustamiseen.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Itämainen mausteseos

  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 tl tulista chilijauhetta
  • 0.5 tl sahramia
  • 0.5 tl jauhettua korianteria
  • 0.5 tl mineraalisuolaa
  • 0.5 tl vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohje

Itämainen mausteseos tehdään näin:

1. Pane kaikki aineet huhmareeseen ja hiero tasaiseksi tahnaksi.

2, Ripota mausteseos sellaisenaan ruokiin, esimerkiksi itämaisiin pataruokiin tai hiero grillattavien ruokien pintaan. Kokeile grillattaville karitsan kyljyksille, broilerille tai kalkkunalle.

Saatat pitää myös grillausrubista tai cajun-mausteseoksesta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kokeile dukkah-mausteseosta keittoon, salaattiin tai muuhun maustamiseen

X