Itämainen mausteseos
Itämainen mausteseos sopii lampaan, broilerin, kalkkunan ja kalan maustamiseen.
Ainekset
Itämainen mausteseos
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- 1 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
- 1 tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
- 1 tl tulista chilijauhetta
- 0.5 tl sahramia
- 0.5 tl jauhettua korianteria
- 0.5 tl mineraalisuolaa
- 0.5 tl vastajauhettua mustapippuria
Valmistusohje
Itämainen mausteseos tehdään näin:
1. Pane kaikki aineet huhmareeseen ja hiero tasaiseksi tahnaksi.
2, Ripota mausteseos sellaisenaan ruokiin, esimerkiksi itämaisiin pataruokiin tai hiero grillattavien ruokien pintaan. Kokeile grillattaville karitsan kyljyksille, broilerille tai kalkkunalle.
Saatat pitää myös grillausrubista tai cajun-mausteseoksesta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kokeile dukkah-mausteseosta keittoon, salaattiin tai muuhun maustamiseen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous